De nieuwste geruchten komen door de nieuwe merchandise die in Japan wordt uitgebracht rondom Pokemon. Deze lijn aan items heet 'Look Upon the Stars'. Een verder onschuldige naam, ware het niet dat Pokemon Stars als vaker aan het licht is gekomen als de volgende Pokemon game. Volgens gamers is het een verwijzing naar de game die Pokemon Sun en Pokemon Moon zal opvolgen.

Nieuwe Pokemon game geruchten

De eerste keer dat Pokemon Stars ter wereld werd gebracht is in november 2016. Eurogamer wist toen te vertellen dat Pokemon Stars een soort Director's Cut was van Sun en Moon. Volgens dat bericht zou Pokemon Stars in 2017 uit moeten komen, maar meer dan dat was er niet.

In april dit jaar hintte Junichi Masuda, composer en director bij Pokemon maker Game Freak, op Twitter naar het mogelijke bestaan van Pokemon Stars. In zijn tweet had hij het over Pokemon Stars, maar bedoelde hij sterren als belangrijke mensen rondom Pokemon. Masuda hintte voor de aankondiging op Twitter ook naar Pokemon Moon door een plaatje van de maan te posten.

Pokemon voor de Switch?

Hoopvolle gamers willen dat Pokemon Stars voor de Nintendo Switch wordt uitgebracht. Eerst wilde Game Freak nooit de games naar consoles brengen omdat Pokemon onderweg gespeeld moet worden volgens de ontwikkelaar. Met de Switch is dat mogelijk. Onlangs werden er ook al vacatures gevonden bij Game Freak die zochten naar iemand om voor de Switch te ontwikkelen.

Pokemon Sun en Pokemon Moon hebben het uitzonderlijk goed gedaan. In vier maanden tijd zijn de twee games meer dan 15 miljoen keer over de toonbank gegaan. Als er nog een miljoen exemplaren verkocht worden passeren de games Pokemon X en Pokemon Y als de best verkochte 3DS games ooit.