De vijf beste X-Men films volgens jullie!

Article
donderdag, 16 maart 2017 om 14:48
xgn google image
Afgelopen week vroegen we jullie wat nou de beste X-Men films zijn. Jullie hebben deze week in onze poll kunnen stemmen en de resultaten zijn nu bekend. In deze lijst vind je de vijf beste X-Men films volgens jullie!
Deze maand is Logan uitgekomen. Logan betekent het einde van de Wolverine carrière van acteur Hugh Jackman. Zijn laatste keer in deze rol heeft ons goed kunnen vermaken. In onze Logan review gaven we de film een 9,3. Daarom hebben we jullie gevraagd om terug te kijken naar de X-Men film en te delen wat nou jouw favoriete X-Men film is. De resultaten zijn geteld dus lees snel verder voor de uitslag!

Beste X-Men films volgens jullie!

5. X-Men (2000)

Op de vijfde plek van beste X-Men films is de originele X-Men film geëindigd. De eerste X-Men is logischerwijs de introductie van het X-Men universum. Voor het eerst konden we mutanten in actie zien op het witte doek. Rogue, Magneto, Mystique, Storm, en ook natuurlijk Wolverine werden voorgesteld en het publiek vond het fantastisch.
In X-Men begint de ellende voor mutanten met de "Mutant Registration Act" waardoor mutanten gedwongen worden om publiekelijk uit te komen met hun krachten. Tegelijkertijd worden we geïntroduceerd aan de school van Charles Xavier, die in verdere films nog een belangrijke locatie zal blijken voor de X-Men.
107745

4. X2 (2003)

We gaan gewoon chronologisch verder, want de vierde plek van de beste X-Men films is gereserveerd voor X2. Dit is het rechtstreekse vervolg op de originele X-Men film. In X2 is het de beurt aan Colonel William Stryker om het leven van de X-Men moeilijk te maken. Hij wil alle mutanten uitmoorden en heeft daarvoor een kwaadaardig plan bedacht.
De vaste X-Men cast is weer aanwezig, maar ook nieuwe mutanten als Iceman en Pyro maken hun opwachting in X2. Deze film was ook het debut voor de teleporterende Nightcrawler, die is uitgegroeid tot een geliefd karakter onder X-men films. Jammer genoeg is dit ook meteen de laatste keer dat hij verscheen tot zijn verschijning in X-Men Apocalypse.
107748

3. X-Men Days of Future Past (2014)

De titel die de top drie beste X-Men films inluidt is X-Men Days of Future Past. In deze film spelen twee tijdlijnen naast elkaar af. In de toekomst is het leven een hel. Robots zijn er op uit om alle mutanten te vermoorden, maar stoppen niet om af en toe ook menselijke slachtoffers te maken. De laatste mutanten verzamelen zich om Wolverine terug in de tijd te sturen en deze toekomst te voorkomen.
In het verleden ontmoeten we jongere versies van de helden die we vandaag kennen. Wolverine haalt ze over om hem te helpen om Mystique tegen te houden en geschiedenis te herschrijven. X-Men Days of Future Past wist X-Men weer populairder te maken, met een van de meest succesvolle X-Men films die de franchise rijk is.
107751

2. Logan (2017)

Aangekomen bij de nummer twee van de beste X-Men films vinden we de pas verschenen Logan. Deze film ligt natuurlijk vers in het geheugen, maar blijkbaar vinden jullie het ook een echt goede film. Logan wist bijna een kwart van de stemmen in beslag te nemen, maar dat was net niet genoeg om de eerste plek te behalen.
Logan is het slotstuk van de Wolverine verhaallijn. Na zeventien lange jaren hangt Wolverine zijn adamantium klauwen aaan de kapstok om van zijn pensioen te genieten. In Logan ontmoet Wolverine een nieuwe generatie mutanten, terwijl de oude generatie bijna volledig is uitgestorven. Hugh Jackman zet zich nog een keer in om deze nieuwe generatie een kans te geven om een leven op te bouwen.
107756

1. Deadpool (2016)

Hoe kan het ook anders. De film die door jullie is uitverkozen tot de beste X-Men film is Deadpool! Deze komedische superheld wist iedereen te verblijden met zijn komst en afgelopen jaar hoorde je dan ook niets anders dan Deadpool liefde als je het over films had. Deadpool steekt de draak met alle andere superheldenfilms, inclusief de X-Men films zelf.
In de film leren we het ontstaan van het Deadpool personage. De rest van de film zit hij achter de persoon aan hem die hem al die tijd heeft gemarteld. Deadpool wordt in de film bijgestaan door Colossus en Negasonic Teenage Warhead van de X-Men. Deadpool was een enorm succes en wist te bewijzen dat 16+ superheldenfilms het goed in de smaak kunnen vallen bij het publiek. Het is een terechte winnaar in deze lijst van de beste X-Men films.
Deadpool was zo populair dat een sequel meteen is aangekondigd. Deadpool 2 zal volgend jaar al uitkomen. Acteur Ryan Reynolds was recent nog te zien in een promovideo voor Deadpool 2, die je hierboven kunt bekijken.

Populair Nieuws