The Legend of Zelda Twilight Princess Review - Werkelijk een sprookje

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD komt uit op de Wii U, zoals we donderdag tijdens de Nintendo Direct te horen kregen. Daarom is het tijd om eens terug te blikken op de originele game. Wat vonden wij er destijds eigenlijk van? Je leest het in de The Legend of Zelda Twilight Princess Review!

  De Zelda reeks wordt uitgebreider en uitgebreider, het deel Ocarina Of Time was volgens grote game sites dé Zelda game tot nu toe. Ik zelf kan geen conclusie maken of de Twilight Princess beter is dan Ocarina of Time, de laatst genoemde titel heb ik namelijk nooit gespeeld.

  Wat ik wel kan zeggen is of Twilight Princess veel blije gezichten gaat maken, en reken maar van ja! Ik zal in deze The Legend of Zelda Twilight Princess Review, zo min mogelijk over het verhaal praten, deze moet je gewoon zelf beleven.

  the legend of zelda twilight princess review

  Beloning voor een goede daad

  Je begint in een klein (middeleeuws) dorpje waar je als Link mensen moet helpen om verder te komen. Wanneer je mensen helpt krijg je een beloning en met die beloning raak jij verder in het spel. In het kleine dorpje kun je enkele dingen verzamelen zoals bijvoorbeeld een hengel en een katapult. Deze voorwerpen bestuur je met de Wii-mote en nunchuk.

  Wanneer je de hengel met een swingende beweging het water in gooit, is het wachten op het beet hebben van een vis. In eerste instantie gaat het moeilijk want je hebt nog geen aas voor aan de haak. Wanneer er eindelijk een vis hapt zul je je Wii-mote naar achteren moeten trekken en moet je met de nunchuk het draad binnenhalen doormiddel van een draaiende beweging. De besturing van de katapult werkt wat simpeler maar is net zo leuk.

  Je richt met de Wii-mote op de tv en het is mikken geblazen.

  Wanneer je een stukje verder bent in de game zul je over een zwaard beschikken. Deze draag je op de rug, bij een simpele beweging naar links of rechts komt het zwaard tevoorschijn. Naast de standaard zwaaien heb je ook enkele ''speciale'' opties om met het zwaard aan te vallen. Zo zul je als je op de Z- en A-knop drukt een springende beweging naar voren maken.

  the legend of zelda twilight princess review

  De krachten van een wolf

  Als je aan alle opdrachten voldaan hebt is het tijd om naar Hyrule af te reizen. Je zult een boodschap moeten afleveren aan de koning maar denk niet dat je daar zo bent. Je zult eerst enkele obstakels voorbij moeten. Wanneer je bij Hyrule aankomt word je getransformeerd tot wolf.

  Omdat je als wolf niet alles kan, krijg je hulp van een nogal vreemd wezen genaamd Midna. Dit vreemde wezen helpt je om bijvoorbeeld van het ene naar het andere gebouw te springen. Als wolf zul je over andere krachten beschikken wanneer je Link bent. In Hyrule dwalen nogal wat geesten van soldaten rond en deze kun je opspeuren met de krachten van de wolf.

  Deze soldaten kunnen je dingen vertellen die vaak in je voordeel kunnen werken. Ook kun je, als je een wolf bent, geuren volgen en rupees opgraven die onder de grond verborgen zitten, dit allemaal doe je met de ''senses'' kracht.

  the legend of zelda twilight princess review

  De besturing

  The Legend of Zelda: Twilight Princess is ook beschikbaar op de GameCube. Het verhaal op de Wii en GameCube is identiek alleen is de besturing op de Wii wel heel anders. Launchgames maken nooit echt veel gebruik van de opties die een console te bieden heeft, bij de Wii is dit natuurlijk de controller.

  Bij deze nieuwe Zelda zijn de controls gewoonweg goed uitgewerkt. Je bent bij verschillende activiteiten aardig sportief bezig, want het vangen van een vis gaat natuurlijk niet automatisch. De besturing van Zelda is niet moeilijk. Het rondrennen doe je met de nunchuk en het mikken gaat via de Wii-mote.

  Door op de Z-knop te drukken ga je naar de first person view en wordt een aanvaller omcirkeld zodat je altijd je vijand raakt en er niet bijvoorbeeld langs zwaait. Het schieten met de katapult wordt met de B-knop gedaan en met de A-knop kun je bijvoorbeeld een deur openen of een gesprek met iemand voeren.

  Het vechten met een zwaard gaat gepaard met snelle bewegingen met de Wii-mote of nunchuk. Bij het gebruik van de nunchuk zal je meer schade aanrichten aan je tegenstander dan wanneer je de wii-mote gebruikt.

  Velen denken dat je veel bezig bent met het op en neer bewegen van je arm waardoor je arm naar enige tijd vermoeid wordt en je dus niet verder kan gamen. Dit is helemaal niet waar, je kunt met een kleine polsbeweging al met het zwaard slaan. Je kunt dus relaxt op de bank zitten zonder te zweten.

  the legend of zelda twilight princess review

  Talloze puzzels

  Puzzels komen genoeg voor in dit deel. Het is vaak dat je een half uur loopt te zoeken naar een oplossing, dit is best frusterend. Maar wanneer je de oplossing opeens gevonden hebt, word je daar zo blij van dat je nog vele uren door wilt gamen. Het is een kwestie van slim nadenken.

  Zo moest ik een ketel verwarmen maar zonder vuur. Je loopt dan een half uur naar vuur te zoeken maar dan bedenk je dat je een lantaarn hebt waar een kaars in zit. Met een zwaaiende beweging met de lantaarn langs de ketel gaat het vuur aan en heb je dat probleem ook weer opgelost. Je stompt je even voor je hoofd omdat het allemaal zo simpel is maar toch is het ook weer moeilijk.

  Je hebt vaak een wapen nodig om langs een obstakel te kunnen, wanneer je deze game speelt, zul je aandachtig naar je wapens moeten kijken om te beseffen wat je er allemaal mee kan, je kunt er namelijk meer mee dan jij denkt!

  the legend of zelda twilight princess review

  Vissen en verzamelen

  Naast het verhaal heeft de Twilight Princess ook enkele sidequests. Een bekende sidequest is het vangen van vissen, er wordt bij gehouden hoeveel vissen je hebt gevangen en hoe lang de grootste vis is. Ook het verzamelen van objecten en het uitvoeren van kleine missies horen bij de sidequests.

  Wanneer je je hier lang mee bezig houdt, zul je je met deze Zelda maarliefst 60 uur mee moeten vermaken, volgens Nintendo. Dit aantal wordt denk ik gemakkelijk gehaald, het vastzitten bij missies vergroot de speelduur nog meer.

  the legend of zelda twilight princess review

  De sfeer maakt het helemaal goed

  Wanneer je voor sfeer kiest zit je bij The Legend Of Zelda Twilight Princess aan het goede adres. Hoewel de graphics niet top zijn maakt de sfeer het helemaal goed. Hoe de makers dit zo konden maken is mij onbekend, het is werkelijk een sprookje! Als je een Nintendo Wii hebt weten te bemachtigen raad ik je aan om dit spel zeker erbij te kopen.

  9.4

  De plus- en minpunten

  • Enorm goede sfeer
  • Controls zijn goed uitgewerkt
  • Genoeg puzzels
  • Zorgt voor lang speelvermaak
  • Graphics zijn niet geweldig

  The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Verkijgbaar vanaf 8 december 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.