Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition Review

  Bij de lancering van de Wii U hoort ook een vechtgame. Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition vervult deze taak. Wii U Edition, want Tekken Tag Tournament 2 kwam al eerder uit in september op de PlayStation 3 en Xbox 360 en scoorde toen maar liefst een 9 in onze recensie. Doet de game het net zo goed op Nintendo's nieuwe console?

  Tekken Tag Tournament 2 is dus een port voor de Wii U. Gelukkig heeft Namco Bandai er goed aan gedaan om niet enkel de fighter te porten, maar ook wat extra’s toe te voegen. Zo bevat de game naast alle offline modi (zoals arcade, survival, ghost en nog meer) nog een extra modus. Deze speciale game modus bevat twee toffe soorten gevechten: Mushroom Battle en Tekken Ball.

  Mushroom battle
  Mushtroom battle is een hilarische nieuwe optie. Net als bij een traditioneel Tekken-gevecht sta je in een arena tegenover een tegenstander. Deze keer zijn echter de bekende Nintendo-mushrooms uit Mario-games vertegenwoordigd om wat roet in het eten te gooien, of jou flink een handje op weg te helpen. Er zijn vier soorten mushrooms die in een vechtpartij zomaar op kunnen doemen, dit zijn super mushrooms, mega mushrooms, poison mushrooms en golden mushrooms. Van sommige paddenstoelen word je drie keer zo groot als je tegenstander, waardoor je bijvoorbeeld heel krachtig wordt. Met een paar beuken richt je dan heel wat schade aan. Alle mushrooms hebben invloed op de traditionele gameplay van Tekken. Een simpele worp zal bijvoorbeeld door lengteverschillen niet meer uitgevoerd kunnen worden.

  De mushrooms zorgen voor veel plezier en zijn een aangename toevoeging aan een nieuwe modus. Wel is het jammer om te zien dat er bij deze optie meer uit de GamePad gehaald had kunnen worden. Het enige wat je nu via de GamePad bedient zijn de aanvallen die je kunt uitvoeren. Natuurlijk kun je old skool de knoppen gebruiken, maar met voorgeprogrammeerde combo’s tover je van alles uit je broekzak via het touchscreen. Jammer, want een goede vechtgame draait toch meer om vaardigheden. En wat dat betreft was het leuker geweest als de mushrooms zich via het touchscreen lieten bedienen.

  Tekken Ball
  Tekken Ball is niet een gloednieuwe optie als het gaat om gehele Tekken-franchise. Deze optie zagen we in het verleden namelijk al in Tekken 3 op de PlayStation. Echter, deze optie zit dus niet in de PS3- en Xbox 360-versie van Tekken Tag Tournament 2. Jammer, want het is een leuke modus om te spelen. Het is een soort volleybal waarbij je steeds een bal over een net moet slaan of schoppen. Op die manier richt je schade aan. De grote bal is essentieel, zodra jij te laat bent en deze op jouw terechtkomt, wordt je schade aangedaan en ben je dus in de aap gelogeerd. Het is niet moeilijk om te spelen, maar toch erg verslavend.


  De nieuwe opties zijn een verfrissende toevoeging aan de Wii U-titel. Er rest alleen een groot vraagteken: waarom kunnen deze extra opties enkel offline en niet online gespeeld worden? Tekken Tag Tournament 2 wil je online spelen en dat geldt zeker ook voor Tekken Ball. De Wii u heeft als voordeel dat je geen online pass hoeft aan te schaffen, maar het is jammer om te zien hoe extra opties dus enkel op de bank gespeeld kunnen worden. Een gemiste kans.

  Nintendo kostuums
  Wat ook extra is aan Tekken Tag Tournament 2 op de Wii U zijn diverse kostuums van Nintendo karakters. Het kan dus maar zo gebeuren dat jij staat te vechten in de tuinbroek van Mario of de muts op hebt van Link. Het is grappig om te zien hoe een vechtgame als Tekken er zo’n grote fun factor in gooit. Het stelt eigenlijk allemaal niets voor, maar voor Nintendo liefhebbers is het een feest van herkenning en wordt Tekken Tag Tournament 2 op de Wii U erg leuk gemaakt.

  Genoeg besturingsopties
  De vraag is natuurlijk nog hoe Tekken gespeeld wordt. Hiermee doet Nintendo goede zaken. Net als bij FIFA 13 worden veel besturingen ondersteuning. Naast de GamePad kan er gespeeld worden met de Wii U Pro Controller, Wiimote en Classic (Pro) Controller. Dus wat je ook in huis hebt, sluit het lekker aan. Al kun je met andere opties niet gebruik maken van Off-TV Play, aangezien enkel de GamePad dit ondersteunt.

  Gratis online spelen
  En ga dan vooral de strijd ook online aan. Het is net al even genoemd, maar er hoeft voor de Wii U-titel niet betaald te worden om online te kunnen spelen. Daarmee heeft de game toch wel een streepje voor ten opzichte van de PS3- en Xbox 360-versie. Het online gedeelte werkt prima, al is het wel zo dat je een paar minuutjes geduld moet hebben voordat er een tegenstander gevonden wordt. Maar waarschijnlijk wordt de game de komende tijd door nog wel door meer mensen gekocht.

  Heerlijke vechtgame
  Tekken Tag Tournament 2 is een dijk van een game. Dat was het in september al en dat is het nog steeds. De vechtgame ziet er goed uit op de Wii U, bevat veel opties en zelfs offline een extra modus met twee soorten gevechten. Die gevechten zijn erg leuk om tussendoor te doen, al is het wel jammer dat deze opties alleen offline gespeeld kunnen worden. Daar staat tegenover dat er online gratis gespeeld kan worden, terwijl dit bij de PS3 en Xbox 360 met een online pass moet. Tekken Tag Tournament 2 had wel van wat meer opties gebruik kunnen maken als het gaat om de GamePad. Enkel combo’s aanklikken maakt het vechten alleen maar makkelijker en zeker niet leuker. Al is de vraag wat de GamePad dan precies had moeten doen. Als je alle versies naast elkaar zet, bevat de Wii U-versie wel de grootste fun factor door Mushroom Battle, Tekken Ball en vechten in Nintendo kledij. Een goede vechtgame dus, al valt de GamePad qua extra’s tegen en daardoor weet het net niet de 9 te halen.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Extra modus voor Wii U...
  • Off-TV Play
  • Online spelen zonder online pass
  • Vechten in Nintendo kledij
  • ..die helaas niet online speelbaar is
  • GamePad had wat meer/anders gebruikt mogen worden

  Tekken Tag Tournament 2

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.