Steelseries Siberia X300 Review - Comfortabele headset van kwaliteit

  Op de doos waarin de Steelseries Siberia X300 headset verpakt is, staat met grote letters: "The world's most comfortable gaming headset". Of deze gaming headset deze belofte waarmaakt en hoe het met de geluidskwaliteit zit, lees je hier in de Steelseries Siberia X300 review!

  De Steelseries Siberia X300 is een gaming headset voor de Xbox One met officiële licentie. Hoewel de headset geoptimaliseerd is voor Microsofts nieuwste console, kan je deze via de 3,5mm jack ook aansluiten op andere apparaten zoals de PlayStation 4, je smartphone of je mp3-speler. De headset is ook aan te sluiten op de PC, alleen heb je hier nog een aparte splitterkabel voor nodig.

  De headset is dus wat betreft connectiviteit van alle markten thuis, maar geldt dat ook voor de andere aspecten van de Steelseries Siberia X300? En is de headset de vraagprijs van 129,- euro waard? Dat lees je hier in de Steelseries Siberia X300 review!

  Enorm comfortabel

  Op het gebied van comfort blinkt de Steelseries Siberia X300 enorm uit. Vanwege de kenmerkende Siberia pasvorm kan je urenlang plezier beleven aan deze headset. De zachte hoofdband past zich aan de vorm van jouw hoofd aan, waardoor de headset voor iedere gebruiker comfortabel zal zijn.

  Niet alleen de hoofdband zorgt voor comfort, maar ook de oorschelpen bieden extra comfort. Deze zijn namelijk uitgerust met memory foam, waardoor deze zich naar het hoofd van de drager zullen vormen. Al deze dingen zorgen ervoor dat je de Steelseries Siberia X300 urenlang comfortabel kan dragen.

  steelseries siberia x300 review

  Heldere geluidskwaliteit

  Vanaf het moment dat je de headset op je hoofd zet, word je omringd door helder en scherp geluid. Zowel de in-game audio als de communicatieve audio komt goed uit de verf. Het geluid is duidelijk en van goede kwaliteit.

  Eigenlijk is er op dat gebied weinig aan te merken op de Steelseries Siberia X300. De gesloten oorschelpen zorgen bovendien voor een goede blokkering van het omgevingsgeluid.

  Uiteindelijk gemakkelijk in gebruik

  Over het algemeen is de Steelseries Siberia X300 vrij vriendelijk in gebruik, maar het zou handig geweest zijn als de headset met een instructieboekje zou komen. Je krijgt namelijk in de doos alleen een boekje waar een paar vrij vage plaatjes in staan: voor meer informatie word je doorverwezen naar een digitale handleiding.

  Nu is het niet al te moeilijk om zelf uit te vogelen wat de (vele) knopjes op de Xbox One adapter voorstellen, maar wat uitleg zou gewenst zijn. Zo was het in het begin soms lastig om een onderscheid te maken tussen in-game geluid en chat-geluid, waardoor de twee elkaar vaak overstemden. Wanneer je echter de desbetreffende knoppen had gevonden, is de Steelseries Siberia erg gemakkelijk in gebruik.

  Verder is de microfoon gemakkelijk terug te duwen in de headset, wanneer je deze even niet nodig hebt. Zo zit deze niet in de weg wanneer je alleen naar muziek wil luisteren of wanneer je de headset wil gebruiken tijdens het gamen, zonder te communiceren.

  steelseries siberia x300 review

  Mute-knop is onhandig

  Een minpuntje aan het gebruiksgemak is de mute-knop voor de microfoon, die zich op de oorschelp bevindt. Voor gebruikers die de headset niet met een Xbox One gebruiken kan dit handig zijn, maar tijdens het recenseren van de headset werd deze knop als ongemakkelijk ervaren. Ten eerste is het lastig deze überhaupt te bereiken wanneer je de headset draagt: je weet niet precies waar deze knop zich bevindt, tenzij je de headset afzet, maar dan kan je eigenlijk net zo goed de mute-knop op de Xbox One adapter gebruiken.

  Bovendien geeft de headset adapter niet aan wanneer de mute-knop op de oorschelp is ingeschakeld, waardoor je soms niet in de gaten kan hebben dat je microfoon op mute staat. Dit had dus wat beter gekund, maar dat is eigenlijk een van de weinige minpunten aan de headset.

  steelseries siberia x300 review

  Steelseries Siberia X300 review - Kwaliteit voor een prijs

  De Steelseries Siberia X300 is een zeer comfortabele headset, waarmee je urenlang van goede geluidskwaliteit kan genieten. De goede connectiviteit komt bovendien erg handig uit: je kan de headset eigenlijk op van alles aansluiten via de 3.5mm jack. Ook wordt de headset geleverd met een Xbox One adapter, wat erg fijn is aangezien je deze er bij veel headsets apart bij moet kopen, wil je met de oudere Xbox One controllers gebruik maken van een headset.

  Deze kwaliteit mag echter wel wat kosten en er hangt dan ook een prijskaartje van 129 euro aan de headset. Dit is vrij duur, maar je krijgt er wel goede kwaliteit en comfort voor terug. Ben je dus bereid om wat meer te betalen voor een goede headset, dan is de Steelseries Siberia X300 zeker wat voor jou. Ga je ook akkoord met wat mindere geluidskwaliteit en comfort, dan kan je beter een goedkopere headset aanschaffen.

  8

  De plus- en minpunten

  • Zeer comfortabel
  • Goede geluidskwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Goede connectiviteit en bijgeleverde Xbox One adapter
  • Mute-knop op een onhandige plek
  • Vrij duur

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.