ROCCAT Hiro Review - een heldhaftig matje

  Als je een PC gamer bent, zijn niet alleen je toetsenbord en je muis belangrijk. Ook je muismat is een belangrijk onderdeel om lekker te kunnen gamen. ROCCAT heeft in de lijn muismatten de Hiro, niet te verwarren met hero, al is het wel een heldheftig muismatje. Lees waarom in de ROCCAT Hiro Review.

  Als je met een muismat werkt wil je dat deze grip heeft, dus niet alle kanten op glijdt op je bureau. Daarbij wil je dat de muismat een fijne textuur heeft, waardoor je muis fatsoenlijk werkt en waardoor je zelf niet je hele pols openschuurt tijdens het gamen.

  De muismat mag niet te hoog zijn, maar ook zeker niet te laag en moet een lekker oppervlak beslaan, zodat je zorgeloos door kunt muizen. Als kers op de taart moet je muismat ook nog eens slijtvast zijn, want ja, iedere maand een nieuwe kopen is ook niks. De ROCCAT Hiro lijkt al deze elementen te hebben en dat voor maar 40 euro.

  ROCCAT Hiro Review

  ROCCAT Hiro oogt en voelt degelijk

  Als je de verpakking van de ROCCAT Hiro erbij pakt zie je grote woorden van de fabrikant staan met een omschrijving van de Hiro. “Total Speed and Control”, “No-Fray Edges”, “Ultra Quiet Gliding” en “Easy to Clean” vallen enorm op, maar ook “Maximum Control” en “Ultimate Battle Durability” komen naar voren.

  De ROCCAT Hiro moet dus wel een hele goede muismat zijn volgens de verpakking. Zodra je de mat uit zijn verpakking trekt merk je dit ook meteen. Allereerst is het een erg strak uitziende rechthoekige muismat met een redelijk oppervlak van 350 x 250 millimeter. Daarop kun je dus zorgeloos meters maken met je muis.

  De hoeken van de ROCCAT Hiro zijn afgerond en de randen van de mat lopen ook nog een tabs af. Hierdoor wordt onder andere ook een stukje slijtage voorkomen en bijvoorbeeld het op de verpakking benoemde rafelen van de randen.

  Met een hoogte van 2,5 millimeter is het ook geen dikke muismat, al zijn er wel dunnere in omloop zoals de ROCCAT Raivo. De bovenkant van de Hiro bestaat uit een gevulkaniseerde siliconen toplaag met een coating eroverheen en de onderkant is een zacht rubberachtig materiaal.

  ROCCAT Hiro Review

  Ideaal voor het ruwere trek en duw werk

  Als je de muismat neerlegt op je bureau merk je ook meteen dat deze niet weg glijdt tenzij je iets geks doet. Druk met de platte hand zorgt er bijvoorbeeld voor dat de muis van zijn plekje komt, maar met een muis ertussen gaat je dat niet zo makkelijk lukken.

  Als je dus midden in een drukke raid zit met je World of Warcraft maatjes hoef je je niet druk te maken dat je muismat er vandoor gaat. Nee, de ROCCAT Hiro blijft liggen waar die ligt. Aan de andere kant zorgt de toplaag van de muis ook voor twee gemakken.

  De gevulkaniseerde siliconen laag voelt een beetje als spijkerstof en je muis glijdt er dan ook heerlijk op weg. De toplaag voelt bovendien prettig aan voor je handen en polsen. Door de coating die de toplaag bevat is deze ook nog eens makkelijk schoon te houden met bijvoorbeeld een vochtige doek.

  De muis is alleen niet bijzonder stil op de ROCCAT Hiro in vergelijking met gebruik op andere matten. Dat is ook iets wat op de verpakking stond, maar niet helemaal juist lijkt te zijn. Veel herrie zal je echter niet horen.

  ROCCAT Hiro Review

  Een echte held onder de muismatten

  De ROCCAT Hiro is een muismat die niet bijzonder opvalt, maar simpelweg strak oogt. De degelijkheid en het gemak van de muismat zorgen er echter voor dat je deze nooit meer vergeet. De muis glijdt namelijk met uiterste precisie en gemak over de Hiro en de mat zelf gaat zelfs niet schuiven als je je druk maakt.

  Het enige minpunt dat de Hiro heeft is dat er gezegd wordt dat deze ultrastil is, maar dat dat wel meevalt. Een stukje grootspraak dus, maar dat mag de pret zeker niet bederven. Voor alle gemakken die je van de ROCCAT Hiro krijgt is deze mat de 40 euro die hij kost zeker waard.

  9

  De plus- en minpunten

  • Schuift niet
  • Voelt degelijk aan
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Oogt strak
  • Erg comfortabel in gebruik
  • Niet in het bijzonder stil

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.