Razer Nabu X smartband review - Mist functionaliteit

  In een wereld die steeds meer gevuld is met wearables wordt het steeds lastiger om jezelf als fabrikant te onderscheiden. Razer probeert het met de Razer Nabu X smartband, maar maakt de wearable indruk? Je leest het in de Razer Nabu X smartband.

  Effectief door led lampjes

  De Razer Nabu X smartband is een ‘slimme’ armband met drie led lampjes die het een en ander registreert. De Razer Nabu X smartband houdt je stappen, slaap, verbande calorieën, actieve minuten en doelstelling bij. De smartband staat in verbinding met je telefoon via bluetooth en dit brengt heel wat voordelen met zich mee.

  Naast alle gezondheidsactiviteiten die je net kon lezen, heeft de Razer Nabu X smartband meer functies. De drie led lampjes, die blauw; rood en groen worden, geven bepaalde statussen aan. Wanneer je een bericht krijgt, trilt de armband en gaan de led lampen groen knipperen. Dit werkt snel en effectief, je bent altijd op de hoogte zonder je telefoon uit je broekzak te halen.

  Deze functie is vooral fijn om momenten wanneer je de telefoon in je broek moet laten, zoals tijdens het avondeten. Je weet precies wanneer je gebeld word, of dat je simpelweg een berichtje krijgt. Hier zit wel een nadeel aan: Als je veel berichten krijgt, in bijvoorbeeld een WhatsApp groepsgesprek, kan de Razer Nabu X smartband gaan lijken op een vibrator.

  Razer Nabu X smartband review

  Mist een killer app

  Razer, ja dat merk van de gaming accessoires, wil met de Razer Nabu X smartband een gezonde levensstijl stimuleren. Naast het helpen en motiveren van sporten, monitort de Nabu X jouw activiteiten ook. Dit doet de Razer Nabu X smartband door middel van apps -waaronder de Apple Health app en eigen Razer apps- die jou kunnen helpen met sporten.

  Hier komt het grote minpunt van de smartband kijken, de Razer Nabu X kent eigenlijk een groot minpunt: Het gebrek aan apps. De apps die er voor de Nabu X zijn, dat zijn voornamelijk apps waarbij je kan kijken waar je mee bezig bent. Hierbij kan je denken aan hoeveel stappen je hebt gelopen, of hoeveel Big Mac’s hebt verbrand.

  Razer mist een killer app die persoonlijke schema’s maakt, maar ook meer doet dan alleen doelen stellen. De band moet voor een persoonlijke touch zorgen en dat betekend advies op maat. Zo’n app is er niet voor de Razer Nabu X smartband en dat maakt de Nabu X een simpele activiteiten tracker of vibrator om de pols.

  Razer Nabu X smartband review

  Vijf dagen zonder moeite

  Toch weet Razer wel punten te scoren op andere gebieden. Zo oogt het bandje bijzonder stijlvol, vooral de zwarte en witte varianten zijn erg fraai. De buitenkant van de band is bijzonder stijlvol, je loopt zeker niet voor gek met deze jongen om je pols.

  Eerlijk is eerlijk, de Razer Nabu X smartband zit bijzonder lekker om de pols. Waar een Jawbone UP24 dominant aanwezig is en soms irriteert, is de Nabu X wat minder aanwezig en voelt natuurlijker. Er zijn zelden gadgets waar je lichaam zo snel aan went.

  Een Apple Watch iedere dag opladen, je bent toch niet gek? De Nabu X gaat ongeveer vijf dagen mee en wanneer je weinig sport, of weinig notificaties krijgt, dan haalt hij de zeven dagen wel. Dit zorgt ervoor dat je gehecht raakt aan het apparaatje, want zo’n lange batterijduur is toch erg fijn.

  Razer Nabu X smartband review

  Hou het bij gamen

  Razer kan beter gaming accesoires maken want de Razer Nabu X is het net niet. De Razer Nabu X smartband is eigenlijk een veredelde monitor voor jouw activiteiten en doorgeefluik voor notificaties. Het ontbreken van een (of meerdere) killer app(s) zorgt ervoor dat de Razer Nabu X weinig toevoegt in jouw leven. De grootste pluspunten liggen bij de batterijduur en het design, maar daar koop je geen sportband voor.

  5

  De plus- en minpunten

  • Design
  • Batterijduur
  • LED lampjes
  • Weinig apps
  • Notificaties kunnen hinderlijk worden
  • Mist onderscheidende feature(s)

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.