Pharaonic Review - Volop Dark Souls in Egypte

Review
vrijdag, 06 oktober 2017 om 17:05
xgn google image
De Dark Souls serie kan het bloed onder je nagels vandaan halen wat betreft doodgaan. Maar dit is niet de enige franchise die hier sterk in is. Ontwikkelaar Milkstone Studios komt nu met een game die minstens zo uitdagend is en zelfs de meest doorgewinterde gamer laat schreeuwen van woede. Lees in deze Pharaonic review hoe dit precies zit!
In Pharaonic kruip je in de huid van een gevangen Egyptenaar die bevrijd wordt door een priesteres en verkozen blijkt te zijn. Jij moet Egypte gaan bevrijden uit de klauwen van de Rode Pharaoh. Daarvoor mag je eerst een karakter maken in een redelijk eenvoudige character editor. Daarna mag je aan de slag.
Pharaonic Review

Kruistocht door een verscheurd Egypte

Je komt terecht in een verscheurd Egypte, waar naast slavernij onder het juk van een tiran ook een oorlog woedt. Dat betekent dat er overal in de 2,5 D wereld gewapende mensen rondlopen, maar ook de rivaliserende wezens die iedereen af willen maken. De vijanden lopen uiteen van kleinere soldaten met zwaarden of speren tot grotere tegenstanders met een dikke knuppel of een enorm zwaard en schild. Alle vijanden, klein of groot, zijn behoorlijk gevaarlijk.
Bovendien komen ze nagenoeg nooit alleen voorbij wat de gevechten alleen maar gevaarlijker maakt. Om al deze vijanden te bevechten heb je een aantal vaardigheden tot je beschikking: twee aanvallen (hard en zacht), de mogelijkheid tot blokken en parryen. Daarnaast kun je ook ontwijken, door bijvoorbeeld vooruit of achteruit te rollen. Alles wat je doet kost wel stamina en als je meter leeg is heb je een probleem.
Je kunt dan niets meer behalve lopen en je vijanden blijven je gewoon ongehinderd aanvallen. Een zekere dood is in dat geval dan ook in aantocht. Sowieso zul je in Pharaonic behoorlijk vaak de pijp uit gaan als je de besturing niet onder de knie hebt of een beweging even verkeerd timet. De game is genadeloos, net als de titels in de Souls serie.
Pharaonic Review

Opletten of doodgaan

En als je doodgaat verlies je alle ervaring, of je herinneringen zoals het in de game heet, die je tot dan toe hebt opgedaan en begin je bij je laatste savepunt (die behoorlijk schaars zijn). Het is dan zaak om deze weer op te halen wil je enigszins sterker worden in de game. Gelukkig kom je onderweg ook het nodige aan uitrusting tegen, wat kan helpen op je avontuur. Je vindt lichte en zware varianten van wapens, bepantsering en schilden, en daarnaast ringen en rugzakken die je helpen door een statusboost.
Denk hierbij aan iets meer leven of wat meer stamina. Alleen ook op dit gebied is Pharaonic genadeloos. Je kunt namelijk maar een bepaald gewicht ongestraft met je meedragen. Draag je een harnas of wapen dat te zwaar is, dan gaat je staminameter eraan of je wordt simpelweg langzamer.
Met het gevolg dat je minder kunt doen en dus zwakker rond loopt, maar dat is nog lang niet alles waarin Pharaonic genadeloos moeilijk is. Je hebt drie levenselixers om je leven wat bij te vullen voor onderweg. Deze bijvullen kan maar op schaarse punten in de wereld, dus je moet er zuinig mee zijn. Het is Dark Souls pur sang en dat is genieten als je een uitdaging zoekt!
Pharaonic gooit je in het diepe op nog veel meer gebieden, zoals de vele sub baas- en baasgevechten die de game kent. Je mag het lekker allemaal zelf uitzoeken en geen moment van je avontuur is makkelijk. Je bent voordat je überhaupt halverwege de game bent al minstens 8 uur bezig en zeker 30 keer sterven verder.
Pharaonic Review

Kent zo zijn problemen

Wat dit betreft is de game zijn geld (slechts 20 euro!) zeker waard, want als je een uitdaging zoekt zit je hier zeker goed. Maar de game kent ook zo zijn nadelen. De stijl waarin je de game doorloopt is er een van. De wereld is dan wel 2,5 dimensionaal en ziet er behoorlijk tof en cartoony uit, maar deze vormt wel de kern van het grootste probleem.
Je kunt namelijk diverse paden en gangen bewandelen de diepte in. Maar op al die paden loop je het risico dat er net een vijand loopt. En dan krijg je gratis en voor niks een onverwachte klap op je kop. En daar kun je helemaal niks aan doen, want je ziet het niet aankomen.
Hetzelfde geldt voor de objecten die op de voorgrond, dus voor het pad waarop je loopt, het beeld blokkeren. Onderweg liggen er vallen verspreid je behoorlijk veel schade doen. Maar je ziet deze vallen soms niet doordat er een struik of een pilaar voorbij komt. Het gevolg is het onnodig verspillen van levensenergie.
De ervaring die Pharaonic je biedt is verder echt prima op wat kleine bugs in het geluid na. Zo wil de (overigens erg goede) soundtrack die je erbij krijgt nog wel eens voorrang krijgen op het overige geluid waardoor de game klinkt als hij in een vissekom gespeeld wordt. Deze kleine dingetjes zijn wat irritant, maar absoluut te overzien in verhouding met de eerdergenoemde problemen.
Pharaonic Review

Pharaonic Review - Dé uitdaging na de Souls games

Pharaonic biedt je voor slechts 20 euro een behoorlijk toffe game die op iedere stap flink uit weet te dagen. De game volgt de Souls formule op een aantal punten en doet dit erg goed. Bovendien weet de game met zijn 2,5D gameplay audiovisueel behoorlijk sterk uit de bus te komen, al zijn daar wel wat minpunten te ontdekken
Casual gamers wees gewaarschuwd, deze game brengt je bloed binnen een half uur aan de kook. Hij is echt weggelegd voor mensen die op zoek zijn naar een uitdaging a la Dark Souls. En als je bij die groep mensen hoort, moet je direct stoppen met lezen en richting de winkel gaan, want Milkstone Studios heeft dé volgende uitdaging voor je klaar liggen!
Cijfer: 7.5

Populair Nieuws