Monster Hunter Stories Review - Geen jager maar verzamelaar

  Monsterjagers opgelet! We mogen weer op jach… Sorry? We moeten de monsters te vriend houden? Zoveel mogelijk monsters verzamelen? Maar het is Monster Hunter toch? Nouja, we gaan in de Monster Hunter Stories review zien of dit ook werkt.

  Zoals je kunt lezen draait Monster Hunter Stories niet langer om het jagen op monsters. Je vecht namelijk als een legendarische monsterrijder in wording zij aan zij met de wezens die je kent uit de welbekende franchise. Door eieren te verzamelen breid je jouw team van monsters uit en het doel is om zoveel mogelijk monsters te verzamelen.

  Bekende formule

  Dat klinkt bekend in de oren? Dat kan kloppen, Pokémon is uiteraard heer en meester van dit genre. Maar dat betekent niet dat The Pokémon Company alleenrecht heeft op het verzamelen van monsters. Sterker nog, als het op een enigszins verfrissende manier gebeurt verkiezen we deze game misschien wel boven Pokémon.

  Voordat je met je fakkels en hooivorken richting het hoofdkantoor van XGN.nl komt voor deze heiligschennis; Monster Hunter Stories doet wel degelijk iets nieuws. De game combineert namelijk de formule van de Monster Hunter franchise met een welbekende RPG-formule. Dat zorgt voor zeer prettige en verslavende gameplay, wat er dan weer voor zorgt dat het lastig wordt om de 3DS neer te leggen tijdens het spelen van Monster Hunter Stories.

  monster hunter stories review

  Power, techniek, snelheid, go

  De game moet het niet alleen van de gevechten hebben. Overigens zijn die gevechten wel constant fris en vermakelijk om te doen. Het vechten gaat namelijk door middel van een soort steen, papier, schaar principe. In dit geval zijn de drie voorgenoemde voorwerpen vervangen door power, techniek, en snelheid.

  Power verslaat techniek, techniek verslaat snelheid en snelheid verslaat power. Aan het begin van een beurt in het turn-based gevecht kies je een van de aanvalsstijlen. Wanneer je de juiste hebt gekozen zal je het monster extra schade aandoen, kiezen jij of je monster voor de verkeerde aanval dan zal er extra schade van jouw levensbalk afgesnoept worden. Door de aanvalspatronen van de verschillende monsters te kennen zal je dus het snelst als winnaar uit de bus komen.

  Overigens is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De monsters die je tegen zult komen lijken soms volslagen willekeurige aanvallen eruit te gooien en dan delf je toch echt een paar keer het onderspit voor je doorhebt wat het patroon van een dergelijk monster is. Vooral bij de veelvoud aan eindbazen zal je dit regelmatig overkomen.

  monster hunter stories review

  Herkenningsfeestje

  Zoals het een echte Monster Hunter game betaamt is er in de game ook een veelvoud aan monsters, die monsters lopen allemaal vrij door enorme open gebieden waardoor jij je ook kunt begeven. Weg met de in segmenten ingedeelde werelden van de hoofdserie van Monster Hunter dus. Om je een beetje snel door die open gebieden te begeven kan je op de rug van je monsters klimmen om door de gebieden heen te hollen, rollen, vliegen of wat voor mogelijke manier van voortbewegen jouw monster ook kent.

  Naast deze verschillen met de hoofdgames kent Monster Hunter Stories ook veel overeenkomsten. Wanneer je door de verschillende dorpjes van de game loopt zal je jezelf als ervaren monsterjager behoorlijk thuis voelen. De muziek, de Felynes die je begroeten en de manier van praten met de mensen in het dorp, alles zal je doen denken dat het hier om een echte Monster Hunter game gaat.

  Over het verhaal van de game kunnen we in principe redelijk kort zijn. Dit is namelijk niet de meest originele. Een duistere kracht heeft zich over de wereld geworpen en het is aan jou om deze te stoppen. Maar veel meer reden om de gebieden te verkennen en monsters te verzamelen zal je tijdens het spelen van Monster Hunter Stories ook niet nodig hebben.

  monster hunter stories review

  Monster Hunter Stories Review - Geen reden om hem niet te halen

  Want al met al steekt Monster Hunter Stories behoorlijk goed in elkaar en dat zal je weten ook. Het zal lastig zijn om je 3DS neer te leggen wanneer je dit avontuur aan het spelen bent. Er is namelijk, net als in de hoofdgames, altijd wel iets te doen. Van een zijmissie tot het verzamelen van eieren of kruiden voor je drankjes, je zult je nooit vervelen in Monster Hunter Stories.

  Net als pindakaas met jam heeft Capcom het dan ook voor elkaar gekregen om het beste van twee werelden met elkaar te combineren. Monster Hunter Stories is een goede RPG, maar het is ook een goede telg in de Monster Hunter serie. Eigenlijk is er zowel voor de Monster Hunter fans als voor RPG fans geen reden om Monster Hunter Stories over te slaan.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • RPG en Monster Hunter een goede combi
  • Gevechten spelen heerlijk weg
  • Monsters verzamelen
  • Echt open wereld
  • Feest van herkenning voor Monster Hunter fans
  • Matig verhaal

  Monster Hunter Stories

  Verkijgbaar vanaf 8 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.