Monkey King Escape Review - Chinese Subway Surfer met weinig uitdaging

Review
zondag, 01 maart 2015 om 12:15
xgn google image
Ubisoft brengt Monkey King Escape na zijn succes in China, nu ook naar de rest van de wereld. Of het in de rest van de wereld net zo goed aanslaat als in China is nu nog de vraag. Lees hier de Monkey King Escape Review.
Het principe van het spel is bekend, het is namelijk vergelijkbaar met Subway Surfer en Temple Run. In het spel ben je op de vlucht en moet je verschillende obstakels ontwijken. Wanneer je ergens tegenaan loopt, komen je achtervolgers dichterbij. Doe je dat nog eens, dan hebben ze je te pakken en is het spel afgelopen.

Apenkoning

Het spel is gebaseerd op de legende van de apenkoning. Je speelt de Monkey King en bent op de vlucht voor de Jade Emperor van Heavenly Kingdom. Onderweg verzamel je de Peaches of Immortality en ontwijk je obstakels. Alleen zo ontsnap je aan de keizer.
Monkey King Escape review

Geen uitdaging

Wanneer je aan het spel begint, merk je al één ding: deze game is best saai. Het is gemakkelijk te spelen en de kans is groter dat je afgaat door een stom foutje dan doordat het spel moeilijk is. Pas verderop in het spel komen er bewegende objecten, die het al iets spannender maken, maar echt moeilijk wordt het er niet van.
Als je dan nog iets verder komt, ontmoet je de vijanden van de Monkey King. Hierin onderscheidt Monkey King Escape zich van vergelijkbare spelletjes. Behalve de personages die achter je aan komen, kom je onderweg andere vijanden tegen.
Wanneer je deze tegen het lijf loopt, komt er een pijl in beeld staan en om ze te verslaan moet je op tijd de juiste richting op swipen. Aan het eind van elk deel, kom je een eindbaas tegen. Hierbij moet je ook swipen om hem te verslaan. Doe dit een aantal keren en je hebt hem verslagen.
Monkey King Escape review

Racing mode wel leuk

Naast de normale spelmode is er ook een racing mode. De racing mode is uitdagender en dus ook leuker. Hierin verzamel je groen fruit. Wanneer je genoeg hebt verzamelt, krijg je een boost en ben je dus eerder bij het einde van de baan. De bedoeling is dat je er zo snel mogelijk het einde bereikt.
Maar het word je niet gemakkelijk gemaakt. Het groene fruit zit op moeilijke plekken, zoals op het dak van bewegende wagens en er zijn meer obstakels dan in de normale mode. Bovendien is het ontwijken van deze obstakels nog moeilijker, wanneer je een boost hebt.

Standaard uiterlijk

De game ziet er kleurrijk uit en lijkt op dit vlak erg op zijn soortgenoten. Wat de game onderscheidt, vergeleken met andere spellen, is dat in Monkey King Escape alles in Chinese stijl is. Het is gemakkelijk en duidelijk weergegeven en dat is precies wat deze mobiele game nodig heeft.
Monkey King Escape review

Power-ups

De power-ups zijn ook vrijwel hetzelfde als die in andere spelletjes. Je hebt een power-up waarmee je hoog kan springen, power-ups waarmee je muntjes uit alle banen verzameld en power-ups waarmee je boven de baan vliegt. Maar Monkey King Escape heeft nog een extra power-up, dit is het diertje.
Bij de power-up van het diertje, kun je voor een tijd in het dier veranderen. Elk diertje heeft zijn eigen specialiteit, deze diertjes kun je vrijspelen of kopen. Het dier waarmee je begint is de schildpad, deze heeft als speciale vaardigheid dat het onder lage obstakels kan kruipen.
Je kunt ook personages unlocken of kopen. Aan deze poppetjes zitten elk hun eigen bonussen. Dit varieert van bonus in items, geld of score. Deze personages zijn te unlocken door zeldzame objecten te sparen of wekelijkse uitdagingen te voltooien.

Beetje jammer

Het is een leuk spelletje, maar het concept gaat al te lang mee. De game kent bovendien weinig originaliteit en slaat de plank vaak mis. Doordat er weinig uitdaging in de game zit, wordt het spel dan ook snel saai. Ook al is die gratis, een aanrader is het niet.
Monkey King Escape is gratis te verkrijgen voor Android en iOS. Je kunt in-game items kopen.
Cijfer: 6