LittleBIGPlanet Vita Marvel Super Hero Editie Review - Een mix

  LittleBIGPlanet is simpelweg een leuke game. De Marvel wereld is ook bijzonder interessant de laatste tijd op gamegebied. Wat krijg je nou als je die twee met elkaar kruist en naar de PSVita brengt? Juist. De LittleBIGPlanet PlayStation Vita Marvel Super Hero editie. Wij beoordelen de kruising van deze twee in deze Marvel Super Hero editie review.

  Eigenlijk is de LittleBIGPlanet Vita Marvel Super Hero editie gewoon LittleBIGPlanet met een paar extra's. Je krijgt dus de game die in 2012 al uitkwam voor de handheld van Sony en destijds beoordeeld werd met een dikke 9.2 door Rox.

  Het oordeel was destijds dat het spel geen gebrek aan creativiteit bevatte, de nieuwe opties bijzonder goed gebruikte en dat er een sterke soundtrack aanwezig was. Het spel was echter niet heel erg moeilijk en de eindbaas had je dan ook zo in de pan gehakt.

  Een ander minpunt van de game was dat de nieuwe aspecten die LittleBIGPlanet meebracht naar de PSVita wat meer vertegenwoordigd hadden mogen zijn. Dat is gelukkig bij de Marvel Super Hero editie wel anders. Deze versie voegt namelijk weer wat extra dingen toe, die wel goed vertegenwoordigd zijn. Maar of het dan goed is, is een andere vraag.

  Marvel Super Hero Editie

  In het pak van een superheld rondrennen

  Je kunt je alleen afvragen of dat dan overtuigend is. Als eerste merk je in de Marvel Super Hero editie dat er veel moeite is gestoken in de outfits van Sackboy. Natuurlijk kon je in LittleBIGplanet al kiezen om Sackboy van verschillende pakken te voorzien, door hem van top tot teen te customizen.

  Maar in de Marvel Super Hero editie kun je ervoor kiezen om als Iron Man, Hulk, Thor, Captain Amerika en vele andere Marvel helden tevoorschijn te komen. De twintig outfits zijn dan ook een van de hoofdtoevoegingen in deze editie en zijn erg leuk uitgewerkt.

  Alleen een outfit maakt je natuurlijk nog geen superheld en dat moet ook Sony gedacht hebben. Je krijgt namelijk in de Marvel Super Hero editie ook een bult aan decoraties, stickers en geluiden tot je beschikking. Tenminste, als je je een beetje inzet.

  Marvel Super Hero Editie

  Marvel Super Hero editie biedt minigames in superhelden stijl

  Maar wat moet je er dan voor doen? Het antwoord is simpel. De nieuw toegevoegde minigames spelen. De special Marvel editie van LittleBIGPlanet biedt je namelijk een drietal minigames genaamd Hero Rush, S.H.I.E.L.D. Interceptor en Avengers: Ultimate escape.

  Klinkt gaaf toch? Helaas is dat niet helemaal waar. Hero Rush is niets meer dan een side-scrolling minigame waarin je met drie superhelden door een Marvel level heen moet zie te komen. Dat doe je door middel van schieten en springen. De rest gaat vanzelf. Helaas werkt de besturing niet altijd even fijn mee.

  S.H.I.E.L.D. Interceptor is een minigame met een vliegtuigje, waarin je dus vijanden moet afschieten voor ze jou bereiken. Dit is misschien nog wel de leukste van de nieuwe minigames, maar voelt een beetje houterig aan qua besturing. Dit, naast het feit dat de omgevingen niet echt origineel ogen, maar dat geldt voor alle minigames.

  De laatste van de drie minigames, Avengers: Ultimate Escape, weet helaas ook niet echt te overtuigen. Al is ook dit weer een leuke minigame. Je zit in deze minigame van de Marvel Super Hero editie in een soort doolhof. Daar moet je drie munten zoeken en dat was het. Je hoeft niet naar de uitgang of niks. Een beetje simpel dus.

  Marvel Super Hero Editie minigames

  Marvel voegt niet echt waarde toe

  Voor de minigames hoef je het dus niet te doen in de Marvel Super Hero editie van LittleBIGPlanet op de PSVita en dat is jammer. Dit is namelijk de hoofdattractie van de game. Het is zeg maar alsof je naar een pretpark gaat voor de achtbaan en dan blijkt ie stapvoets te gaan.

  De LittleBIGPlanet Vita Marvel Super Hero editie bevat gelukkig LittleBIGPlanet zelf ook compleet. En die is zeker wel de moeite waard, helemaal als je de game nog niet gespeeld hebt. Daarbij zijn de twintig Marvel kostuums die je krijgt ook weer erg leuk uitgewerkt. Deze versie is dus de moeite waard, maar dit komt door LBP zelf en niet de Marvel toevoeging.

  Neem vooral ook een kijkje bij LittleBigPlanet 3 die onlangs is uitgekomen op de PS4.

  6

  De plus- en minpunten

  • LittleBIGPlanet blijft leuk
  • 20 extra kostuums
  • Nieuwe minigames zijn niet bijzonder
  • Nieuwe minigames besturen erg houterig
  • Marvel toevoeging doet niet veel goeds

  LittleBigPlanet Vita: Marvel Super Hero Edition

  Verkijgbaar vanaf 26 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.