Let's Sing 2015 Review

  Zo aan het einde van de jaar verschijnen er weer veel party-games. Want wat is er nou mooier dan tijdens de feestdagen los te gaan met karaoke met familie of vrienden? Dat kan in ieder geval op de Wii of Wii U met Let's Sing 2015.

  Let's Sing 2015'Sing like the stars' pronkt de slogan achterop het hoesje van de Wii game. Onzin natuurlijk. Want iedereen weet dat een karaoke game draait om het plezier en niet om de nieuwe zangtalenten van Nederland. Daarvoor hebben we al genoeg tv-shows.

  42 nummers in Let's Sing 2015

  Let's Sing 2015 gaat de concurrentie aan met Sony's SingStar waarvan ook net een nieuw deel is verschenen: SingStar Ultimate Party. In maar liefst 42 nummers kan er gezongen worden in vijf verschillende modi: Solo, Duet, Battle, Co-op en Surprise Game Mode.

  Dit zijn een beetje de standaard modi die je de laatste jaren in veel karaoke games ziet en daar is niets mis mee. Het betekent dat je lekker alleen wat kunt oefenen, of in een groepje aan de slag kan. De keeltjes smeren, en hoppa toonhoogtes halen. Of niet natuurlijk, want dat is ook lachen!

  Bekende nummers

  Een goede karaoke game vraagt om een goede tracklist en dat is wat Sing Like the Stars redelijk voor elkaar heeft. Er zitten wat nummers tussen die iedereen kent, zoals Can't Get You of My Head van Kylie Minogue en Bruno Mars' Just The Way You Are.

  Maar wat echt ontbreekt is de klapper van de laatste tijd waar iedereen op mee wil zingen: Happy van Pharrell Wiliams, een nummer dat wél in de nieuwe SingStar zit. Een gemiste kans dus voor Let's Sing 2015. Al zitten er wel hippe nummers op hoor, zoals Avicii bijvoorbeeld.

  Niet alles is even boeiend

  Toch is het probleem altijd een beetje met dit soort karaoke games dat men (lees: ontwikkelaars) niet durven te kiezen. Er wordt bijna altijd een karaoke game uitgebracht met een breed scala aan liedjes, van klassiekers tot nieuwe nummers en van pop tot aan R&B. Dat is niet zo'n goed idee. Want hoe bepaal je met 42 nummers nou dat iemand zo'n hele game tof vindt?

  Dus ook nu geldt - zoals dus eigenlijk altijd- dat je in Let's Sing 2015 je maar kan vinden in een paar nummers. En dan is 50 euro voor zo'n pakketje met microfoon best veel geld en niet echt de moeite waard. But then again: voor feestjes haal je dat zelfde pakketje wel steeds weer van stal. Zeker als je geen PS4 hebt, maar enkel een Wii of Wii U, is Let's Sing 2015 natuurlijk een prima optie voor vermaak.

  Niet te serieus nemen

  Het mooiste is natuurlijk om noten goed te raken en als je op het juiste moment een tekst meezingt/schreewt en de juiste toonhoogte haalt, dan zul je dat in je tv-scherm zien staan. Dus wat dat betreft is er nog wel redelijke uitdaging om écht goed te zingen. Al weet iedereen die een karaokegame gespeeld heeft dat je ook wat in de microfoon kunt brullen, en dan scoor je ook wel punten.

  Let's Sing 2015

  Let's Sing 2015 is prima voor een feestje

  Niet te serieus nemen dus allemaal. Datzelfde geldt voor de graphics. Eerlijk is eerlijk: Let's Sing 2015 ziet er bedroevend slecht uit op de Wii U en de concurrent zal het zeker beter doen. Zodra de videoclipjes afspelen van de nummers valt het nog wel mee, maar de in-game menu's zien eruit alsof er één euro van de ontwikkeling aan is besteed.

  Dat valt op en is pijnlijk, maar daar komt de game wél mee weg. Want zo belangrijk als graphics zijn, bij pak 'm beet een shooter, zo onbelangrijk is dat bij een party-game. Het oog ziet het, maar accepteert het. Let's Sing 2015 draait om fun, gewoon een avondje geinen met vrienden. En dat lukt prima. Al had de tracklist wel ietsje sterker gekund.

  7

  De plus- en minpunten

  • Best leuk om even op een feestje te spelen
  • Gevarieerde tracklist
  • Grafisch teleurstellend
  • Niet heel serieus allemaal
  • Happy mist

  Let's Sing 2015

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.