JBL Voyager - Stijgt naar ongekende hoogte Review

Review
woensdag, 12 maart 2014 om 16:00
xgn google image
De Voyager van JBL is één grote knipoog naar het gelijknamige onbemande ruimtevaartuig van NASA. De UFO-vorm geeft deze draagbare luidspreker een excentriek karakter. Plaats hem op een tafeltje of naast je computer en het apparaat springt onmiddellijk in het oog. Maar naast opvallen in de huiskamer overtuigt de Voyager op veel vlakken. Tweehonderdvijftig euro kost deze UFO, maar dan heb je ook wat.
Waar JBL zich mee wil onderscheiden, is door het dockingsysteem (met subwoofer) uit te rusten met een draagbare luidspreker. Wanneer je ergens naartoe gaat maar niet de Voyager mee wil sjouwen, dan kun je de luidspreker via één klik uit het hoofdsysteem halen. Doe je dat, dan heb je een draagbare én draadloze bluetooth-luidspreker met ingebouwde SoundClear echo en ruisvrije speakerphonefunctie in je handen. Natuurlijk is de geluidskwaliteit beduidend minder dan wanneer je het ding aansluit op het dockingsysteem, maar voor een draagbare speaker produceert het behoorlijke klanken.
JBL Voyager 1
Dat komt omdat de luidspreker over krachtige drivers beschikt. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken dat je voor lul loopt met de speaker. Dankzij zijn ronde, metalen afwerking en het mooie vormgegeven menu in het midden ziet het apparaat er meer dan prima uit. De oplaadbare lithium-ionbatterij staat ongeveer garant voor vijf uur luisterplezier. Plaats hem weer in je dockingsysteem, en hij laadt de batterij weer automatisch op, terwijl je tegelijkertijd naar je muziek kunt luisteren. Net als bij de onlangs gerecenseerde Esquire ondersteunt ook de Voyager een speakerphonefunctie met SoundClear geluid en echo-onderdrukking.

'Is dat een vissenkom?'

Met die functie kun je handsfree met je vrienden en familieleden bellen, mits je smartphone via bluetooth is aangesloten. Ook hier gaat het telefoneren prima en gaat het geluid van de microfoon gemakkelijk de huiskamer rond. Daarvoor moet je de draagbare speaker wel op het dockingsysteem aangesloten hebben. De combinatie werkt natuurlijk nog altijd het beste. De subwoofer en de twee drivers welke in de basisunit zitten zorgen voor een helder doch indrukwekkend 2.1-geluidskwaliteit. Het garandeert de krachtige geluidsexplosie die we inmiddels gewend zijn van een JBL-audiosysteem.
JBL Voyager 2
Door de AUX-in audio-jackaansluiting en een USB-poort wordt het mogelijk om smartphones en tablets op te laden met het apparaat. De Voyager kan daardoor voor meerdere doeleinden gebruikt worden, hetgeen het niet alleen tot een handig, maar ook tot een compleet systeem maakt. Eigenlijk is er al met al maar weinig op de Voyager aan te merken. Het zal door zijn markante verschijning wellicht niet iedereen aan kunnen spreken. Het heeft een ontwerp waar je óf van houdt, zoals ondergetekende, of niets van moet hebben. Zo zagen vrienden het ding meer als een slakom, in plaats van een geavanceerd dockingsysteem.

Stijgt naar ongekende hoogte

Voor tweehonderdvijftig euro haal je met de JBL Voyager één van de beste dockingsystemen met subwoofer in zijn prijscategorie in huis. Doordat je met een simpele druk op de knop de Voyager draagbaar kunt maken, is het apparaat ook uiterst geschikt voor onderweg. De aparte UFO-vorm zal waarschijnlijk niet bij iedereen in de smaak vallen, maar dat is puur een kwestie van smaak. Geef je niet zoveel om uiterlijk en wil je kwaliteit, dan zit je bij de Voyager goed. Zodra de subwoofer zijn werk mag doen krijgt de luisteraar een krachtig en helder geluid dat je zelden hoort bij een dergelijk dockingsysteem. Aanrader!
Cijfer: 9

Populair Nieuws

Laatste Reacties