Heavy Rain: The Taxidermist Review

  Het is heel goed mogelijk dat je op dit moment nog bezig bent met het voor de zoveelste keer uitspelen van Heavy Rain omdat je per se de trophy voor de 23 verschillende eindes wilt hebben. Toch komt Quantic Dream nu al met een uitbreiding voor Heavy Rain, maar kan deze je nog shockeren?

  Madison Page
  Het verhaal in The Taxidermist speelt zich af voor het verhaal dat we hebben gespeeld in Heavy Rain zelf. Ook dit verhaal draait uiteraard om de zoektocht naar de Origami Killer, en jij speelt als Madison Page. Zij is onderzoeksjournaliste die al een hele tijd op zoek is naar de moordenaar. Je denkt een spoor te hebben gevonden en het spel start bij een huis van iemand waarvan jij denkt dat het de Origami Killer is.

  De spanning die we kennen uit Heavy Rain is al vanaf het begin voelbaar in The Taxidermist. De beste man die je zoekt is namelijk niet thuis en de voordeur is dus ook niet open. Nadat je het huis hebt geïnspecteerd vind je een open raam en klim je naar binnen. Aan jou uiteraard de taak het huis te onderzoeken, want je bent nou eenmaal onderzoeksjournaliste. Door de muziek en de sfeer die in het huis hangt ben je constant op je hoede. De bewoner kan namelijk op ieder moment thuis komen, en als hij jou betrapt zal het waarschijnlijk niet goed aflopen.

  Heavy Rain Screenshot 139768 Heavy Rain Screenshot 139767 Heavy Rain Screenshot 139766

  Opgezette dieren? (Spoiler alert!)
  De in jouw ogen verdachte is een jager die dieren opzet voor zijn plezier, en die dan in zijn huis neerzet of ophangt. Er is alleen één bijkomstigheid, dat nogal verdacht overkomt. Er zijn namelijk een hoop vrouwenspullen te vinden zoals sieraden en kleding. De rest van het huis wijst er alleen niet op dat er een vrouw woont, dus wat doen die spullen hier?

  Als je beneden alles hebt doorzocht is uiteraard de bovenverdieping aan de beurt. De spanning wordt steeds extremer en voor je het weet sta je ineens in een kamer met een hoop opgezette wezens. Deze wezens zijn alleen geen dieren, maar een aantal vrouwen die al een tijdje vermist zijn. En natuurlijk, je raadt het al. Op dat moment komt nou net de bewoner thuis en zul je moeten ontsnappen. Gelukkig weet je voor dat de gestoorde moordenaar thuiskomt nog wel even snel een paar foto's te maken zodat je een leuk artikel voor in de krant hebt.

  Heavy Rain Screenshot 139773 Heavy Rain Screenshot 139774 Heavy Rain Screenshot 139772

  Vijf einde's
  Hoe The Taxidermist eindigt is net als in het hoofdverhaal van Heavy Rain helemaal van jou afhankelijk. Je hebt namelijk in totaal vijf eindes, die uiteraard alle vijf compleet anders zijn. Nadat je The Taxidermist hebt uitgespeeld zul je zien welke van de vijf je al gehaald hebt en kom je er dus gelijk achter welke je nog niet hebt. Wat je precies moet doen om deze wel te halen kun je niet zien, maar de namen van de eindes geven je zeker een hint.

  Tevens kun je kiezen op welk punt van de scène je weer opnieuw wilt beginnen, zodat je bepaalde zaken ongedaan kunt maken. Net als in Heavy Rain zijn er namelijk een hoop momenten waarop het verhaal een andere wending kan nemen. En dat maakt deze scène net zo aantrekkelijk als het hoofdverhaal in Heavy Rain.

  {mig:xYEpWLLMc8GK}

  Een 'must buy'
  Iedereen die aan het einde van Heavy Rain er bijna spijt van had dat het spel al over was, moet The Taxidermist eigenlijk wel aanschaffen. Voor maar €3,99 kun je de uitbreiding namelijk al downloaden en zeg nou zelf, dat is niet veel geld voor een uitbreiding van een half uur, die je nog eens vijf keer kunt spelen ook.

  9

  De plus- en minpunten

  Heavy Rain

  Verkijgbaar vanaf 26 february 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.