Call of Duty Heroes Review - Unieke mobiele strategiegame

  Voor mobiele gamers die bekend zijn met games als Clash of Clans is ook Call of Duty Heroes zeker een titel om eens te checken. Naast de vele overeenkomsten met Clash of Clans heeft Call of Duty Heroes toch nog een unieke twist gekregen die het voor de fan een leuke ervaring maakt.

  In deze strategie tower defense game Call of Duty Heroes bouw je een eigen kamp waarmee je singleplayer missies of PVP gevechten kan voltooien. Je begint met een tutorial waarin de game in het kort wordt uitgelegd en je met een kleine basis begint. Die basis zal naarmate je meer speelt groeien tot een grote basis, zoals je misschien weleens bij andere free-to-play games hebt gezien.

  Het doel is om genoeg grondstoffen te verzamelen waarmee je vervolgens weer soldaten, voertuigen en extra beveiliging voor je basis kunt aanschaffen, om je in de singeplayer missies en in PVP goed te kunnen beschermen. Dit is geheel naar eigen wens in te vullen en kan je spel maken of breken.

  De Call of Duty Heroes basis kan flink geüpgraded worden

  Om dingen te kunnen kopen zal je eerst grondstoffen moeten verzamelen in de vorm van olie, goud en verder in het spel ook nog diamanten. Deze grondstoffen kun je gebruiken voor de aanschaf van gebouwen, upgrades, troepen, voertuigen enzovoort. Erg uitgebreid is dit zeker, aangezien de game meer dan 30 van dit soort gebouwen en machines bevat die te upgraden zijn.

  De singleplayer missies in de game bevorderen een snelle opbouw van je basis. De missies bestaan uit het aanvallen van vijandelijke basissen, die je op hun beurt weer kan beroven van grondstoffen. Op die manier kun je naast je eigen grondstoffen verzamelen ze ook stelen om het sneller opbouwen van je basis te financieren.

  call of duty heroes review basis

  Helden zijn een leuke toevoeging in Call of Duty Heroes

  De missies beginnen met het verspreiden van je troepen en voertuigen rondom het kamp van de vijand. Je kan ervoor kiezen niet direct al je manschappen in te zetten en af te wachten tot je troepen het loodje hebben gelegd. Dat is natuurlijk aan jezelf en zo is het de bedoeling om zoveel mogelijk gebouwen te vernietigen zodat je alle sterren behaalt.

  Naast de normale troepen, voertuigen en andere dingen die je kan inzetten heb je ook helden in Call of Duty Heroes. De helden die bekend zijn uit eerdere Call of Duty-spellen kunnen net zoals normale troepen op dezelfde manier worden ingezet en hebben als extra ook nog speciale vaardigheden. Helden kunnen tijdens het gevecht constant van doel worden verplaatst waarnaast andere troepen altijd op het dichtbijzijnde doel af gaan.

  De vaardigheden zijn een soort minigames, zoals het besturen van een minigun in een helikopter om bijvoorbeeld een kill-streak te maken. Door het inzetten van deze vaardigheden kun je het jezelf makkelijk maken als je het even moeilijk hebt tijdens het gevecht.

  call of duty heroes review skills

  Verdedigen is minder leuk dan aanvallen

  Zo leuk als het aanvallen is hoef je dat bij de verdediging niet te verwachten. Je wordt vaak aangevallen als je het spelletje bijvoorbeeld uit hebt staan waardoor je alleen door de vormgeving van jouw kamp invloed kan uitoefenen. Wat je wel kan doen is je aansluiten bij een Alliance samen met je vrienden. Je hebt de mogelijkheid om met je Alliance te chatten en je vrienden kunnen je extra hulptroepen sturen om je sterker te maken.

  Een Alliance kan tot maximaal 25 spelers bevatten en kan een goed steuntje in de rug zijn als je even in nood zit. Het is dan ook een leuk interactief stukje gameplay en kan een leuke toevoeging worden naarmate je meer vrienden hebt die het spelen. Aangezien we geen Alliance van 25 personen hadden laten we ons hier niet al teveel over uit en zal je dit zelf moeten ervaren.

  call of duty heroes review verdediging

  PVP kan moeilijk zijn

  Met de PVP-mode van Call of Duty Heroes kun je met jouw basis debasis van een andere speler aanvallen. Dit is ongeveer hetzelfde principe als de singleplayer missies, alleen speel je nu tegen een basis van iemand die hem daadwerkelijk zelf heeft gebouwt.

  Wat wel kan gebeuren is dat je opeens tegen een andere speler moet vechten die een stukje sterker is dan jij. Het zoeken van de juiste tegenstander gebeurd niet meer aan de hand van een level maar door middel van reputatie. Dood gaan maakt niet zo heel veel uit in dit geval aangezien ze toch niet al je grondstoffen kunnen stelen. Er blijft namelijk altijd nog een gedeelte over zodat je nieuwe troepen kan trainen.

  Jammer van de in-app aankopen

  Een gratis game zou niet gratis zijn als er geen in-app aankopen in zouden zitten. Dat zien we tegenwoordig helaas steeds vaker en ook de free-to-play Call of Duty Heroes heeft hier last van. De in-app aankopen zijn dan in de vorm van extra grondstoffen of upgrade- en bouwtijden versnellen. Dit is natuurlijk aan de speler zelf of je dit wel of niet wil aanschaffen en biedt toch matige gameplay op.

  Je kan daardoor maar een bepaalde tijd spelen totdat je weer op allerlei dingen zal moeten wachten en je weer acties kan uitvoeren. Dit zien we tegenwoordig steeds vaker en is voor een ontwikkelaar de afweging om de game te verkopen zonder in-app aankopen of gratis te maken met.

  call of duty heroes review field

  Call of Duty Heroes is een unieke mobiele strategiegame

  Call of Duty Heroes is net als Clash of Clans maar zorgt wel voor een eigen draai aan de game. De helden in de titel van de game zeggen al genoeg en zorgen voor een leuke toevoeging en leuke minigames. Het bouwen van een basis met alles erop en eraan zal voor de gemiddelde Call of Duty-fan zeker een genot zijn en dat maakt Call of Duty Heroes een leuk spelletje voor bijvoorbeeld onderweg.

  Jammer is dat de game het succes van eerdere strategie games op mobiele platformen probeert te herhalen en buiten de unieke ervaringen toch een herhaald gevoel geeft. De in-app aankopen zijn in de vorm van free-to-play begrijpelijk maar zorgen er wel voor dat dit een spelletje meer een spel voor onderweg wordt. Naast dit is de game voor de Call of Duty-fan zeker een must.

  Wil je meer informatie over Call of Duty Heroes dan kun je eens een kijkje nemen op de website van de game. Call of Duty Heroes is gratis te downloaden voor iOS en Windows Phone.

  7

  De plus- en minpunten

  • De helden zijn een leuke toevoeging
  • De game is gratis te downloaden
  • Erg leuke minigames
  • De game zit qua gameplay goed in elkaar
  • In-app aankopen
  • Korte speelduur door in-app aankopen
  • Herhaling

  Call of Duty Heroes

  Verkijgbaar vanaf 21 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.