Xenoblade Chronicles 2 Preview - Op pad in de wolken

  De Nintendo Switch heeft ons sinds de release al een paar pareltjes geboden wat betreft RPG’s. Denk aan Nights of Azure 2 en Disgaea 5. Lekker lange avonturen om in je eentje van te genieten. Binnenkort komt daar Xenoblade Chronicles 2 bij. Waarom wij in daarover de wolken zijn lees je in deze Xenoblade Chronicles 2 preview.

  De RPG heeft zijn weg naar de Switch gevonden. Met Breath of the Wild als releasegame, de komst van Fire Emblem en Disgaea 5 weten we al dat de hybride console zich meer dan prima leent voor het genre. Monolith Soft heeft dat ook in de gaten en brengt ons nu een compleet nieuw en enorm avontuur met Xenoblade Chronicles 2.

  Xenoblade Chronicles 2 Preview

  Een verscheurde wereld

  In Xenoblade Chronicles 2 betreden we de wereld Alrest en kruipen we in de huid van Rex. Hij is net als de rest van de mensheid verbannen uit het paradijselijke Elysium. En dus slijt hij zijn dagen in Alrest, een wereld die uit een zee van wolken bestaat en waar gigantische wezens genaamd Titans in ‘rondzwemmen’. Deze Titans zijn voor de mensen als het ware eilanden waar ze op wonen.

  Zo zijn er diverse dorpen en steden op de wezens gevestigd waar mensen wonen en werken. Ook Rex woont op een Titan, genaamd Azurda. Hij duikt vanaf deze Titan voor de dagelijkse kost spulletjes op en verkoopt deze bij een schattig konijnachtig volkje genaamd de Nopon. En Azurda, of Gramps zoals Rex hem noemt, is meer dan een simpel bewoond dier.

  Hij is het maatje en bovendien de mentor van Rex. Op een dag krijgt Rex een opdracht die hij niet kan afslaan en dan begint zijn grootste avontuur tot nu toe. Hij komt Pyra tegen die koste wat het kost naar Elysium moet. Maar er zijn partijen die het op Pyra voorzien hebben, want zij is één van de krachtigste wapens ter wereld; de Aegis.

  Xenoblade Chronicles 2 Preview

  Belooft flink wat diepgang

  Het verhaal klinkt misschien wat plat, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Het 'vervolg' op de Wii U game Xenoblade Chronicles belooft daarbij door de nieuwe unieke wereld (die los staat van de wereld in het eerste deel) en haar gebeurtenissen behoorlijk divers te worden. De verschillende rassen met eigen gebruiken, normen en waarden spelen namelijk allemaal een rol in het verhaal en maken de wereld heerlijk afwisselend.

  Dat mag ook wel, want de geweldig uitgewerkte omgevingen waarin je rondloopt zijn enorm. Je zult er vaak uren achtereen vertoeven tussen de rijke flora en fauna die zich om de dorpen heen bevindt. Van enorme gorillas, wolven en vogels tot vreemde creaties. Er is genoeg variatie te vinden in de wereld.

  Ontwikkelaar Monolith Soft belooft hiermee en met het verhaal genoeg diepgang en afwisseling in de game te bieden. En datzelfde geldt voor de opzet van de gameplay. Deze lijkt, net als het verhaal van de game, op het eerste oog behoorlijk simpel, maar is dat niet.

  Xenoblade Chronicles 2 Preview

  Drivers en Blades

  Xenoblade Chronicles 2 kent een real-time vechtsysteem waarbij een standaard aanval helemaal vanzelf gaat. Je hoeft alleen maar bij een tegenstander in de buurt te staan om te beginnen met slaan. Het voelt allemaal behoorlijk simpel aan. Gelukkig is dit een hele bewuste keuze van Monolith en daarbij een goede, want je hebt je aandacht op andere plekken nodig tijdens gevechten.

  Je moet namelijk op zowel de vijand als op jouw karakter letten (en op de vrienden die bij je zijn). In totaal kan het zomaar dat je op zes vriendelijke karakters moet letten. Drie Drivers, waaronder jij zelf, en drie Blades. De Drivers, zoals Rex, vechten (en moeten waar nodig door jou aangestuurd worden) en de Blades, zoals Pyra, staan aan de zijlijn en verlenen hun krachten aan de vechters.

  Tenminste, totdat de Blade combo meter vol is. Want op dat moment kan je een krachtige aanval loslaten op je tegenstander. Een aanval die bovendien met die van de andere vechters te combineren is tot een alles verwoestende Blade of Driver combo. Als je deze combo’s gebruikt zal de vijand niet alleen sneller verslagen zijn, maar bouw je ook aan de relatie tussen de verschillende Blades en de Drivers.

  Xenoblade Chronicles 2 Preview

  Veel te doen in Alrest!

  Die relatie is belangrijk in Xenoblade Chronicles 2. Deze zorgt er namelijk voor dat je Blades als het ware XP krijgen en in level stijgen en dat jij dus meer kracht van ze kunt krijgen. Net zoals het verslaan van vijanden op zich ervoor zorgt dat jijzelf XP krijgt en in level stijgt. En hoe hoger het level van zowel de Driver als de Blade, hoe sterker ze zijn.

  Precies zoals je het van de meeste RPGs gewend bent dus. XP kun je ook op andere manieren verzamelen, namelijk door zijmissies te voltooien. En die zijn er genoeg! Alleen al in Gormott, een van de omgevingen die je in Xenoblade Chronicles 2 aandoet, kun je makkelijk drie a vier uur kwijt zijn door alleen maar zijmissies te doen.

  Xenoblade Chronicles 2 Preview

  Xenoblade Chronicles 2 preview – Perfect voor de winter?

  Monolith Soft heeft met al deze dingen ons al flink in de wolken weten te krijgen in deze Xenoblade Chronicles 2 preview. De game voelt prima aan en heeft veel originele elementen. Zo is het vechtsysteem met Blades en Drivers erg origineel en kent de wereld Alrest wat toffe originele elementen.

  Helaas hebben we deze immense game nog niet genoeg gespeeld om te kunnen zeggen of deze positieve eerst indruk tot het einde doorgetrokken wordt. De indruk die we nu van de game hebben is in ieder geval dat dit een potentieel winters pareltje op de Nintendo Switch is. En eentje om jezelf letterlijk vele uren in te verliezen!

  Xenoblade Chronicles 2

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.