Turtle Beach E3 line-up - Dit kunnen we verwachten van Turtle Beach

Preview
zaterdag, 11 juli 2015 om 9:00
xgn google image
Turtle Beach: al jaren een bekende naam in de wereld van headsets, en dat is goed te zien aan de enorme booth die voor hen gereserveerd is op de E3 beursvloer. In glazen kasten staan de nieuwste producten uitgesteld, maar achter gesloten deuren zien we het meest bijzondere product. Lees meer in deze Turtle Beach E3 line-up special.
Dat ze bij Turtle Beach weten waar ze mee bezig zijn, blijkt wel als we de verschillende headsets voor consoles en PC’s bekijken. Ze komen grotendeels met elkaar overeen, maar in alle gevallen is er wel een model uitgerust met een unieke functie.
Neem de Stealth 420 PC-headsets bijvoorbeeld, waarbij de oordoppen bewust van een ander materiaal gemaakt zijn, omdat PC-gamers gemiddeld langer hun headset ophouden. Of de PX24, die een knop op de afstandsbediening heeft om het ideale geluid voor een console aan te zetten. Handig voor gamers die wisselen tussen console- PC- en mobiele games.
Daarnaast zijn er de headsets die Superhuman Hearing ondersteunen, een functie die bepaalde aspecten van het in game geluid versterkt, zodat je in Call of Duty bijvoorbeeld een speler hoort lopen die door de Ninja-perk eigenlijk geruisloos zou moeten zijn. Valsspelen? Een beetje, maar daar komt nooit iemand achter, toch?
Turtle Beach E3 line-up

Koptelefoons, headsets en speakers

Deze Hypersound moet ook een handige manier zijn om horrorgames als PT nog enger te maken. Wegrennend ongedierte hoor je ineens in je linker-oor, terwijl je een oude deur achter je zachtjes dicht hoor vallen.
Wat gamingheadsets betreft zit je er dus warmpjes bij met Turtle Beach , maar het meest bijzondere nieuwe product zagen we pas toen we met de Hypersound aan de slag gingen. Deze verticale speaker ziet er op het eerste gezicht niet zo bijzonder uit, op de spiegel na dan, die achter het zwarte gaas schuil gaat.
Deze spiegel is er niet voor mensen die regelmatig willen kijken of hun haar goed zit, maar om te zien of je wel recht voor de Hypersound zit. Dit is enorm belangrijk, omdat de speaker geluid in een dunne baan voor zich uitstuurt, als een lichtstraal van een zaklamp.
Turtle Beach E3 line-up

Hypersound: Medische doeleinden

Een bewuste keuze, want op deze manier kunnen mensen met gehoorproblemen gewoon tv kijken met de rest van de familie. Zodra je namelijk uit de ‘baan’ van de Hypersound stapt, hoor je het geluid nauwelijks meer. Iemand die de tv dus harder wil zetten om het goed te horen, hoeft hierdoor niet de rest van de kijkers lastig te vallen met een schreeuwend harde televisie.
Turtle Beach ontwikkelt de Hypersound met medische doeleinden in het achterhoofd, maar ook voor ons was het tof om de gadget eens te proberen. Met een groepje van vijf gingen we in een cirkel staan, waarbij de Hypersound om de beurt op een van ons gericht werd. De rest hoorde het geluid via de normale speakers van de tv.
In een rumoerige E3-hal was het al lastig om de videoclip te volgen op de tv, maar zodra de spiegelende speaker onze kant op stond, leek het wel alsof we in een cocon van geluid gehuld werden. Zonder het opzetten van een headset nam de intensiteit van het geluid toe, en dat is best een gekke ervaring.
Turtle Beach E3 line-up

Turtle Beach E3 line-up: Meer dan headsets

Naast de overduidelijke medische doeleinden van de Hypersound, grapte een ontwikkelaar van de speaker dat het voor gamers ook goed van pas kan komen. Als jij een klein kind door je huis hebt lopen, en je wilt geen headset opzetten, dan kan dit een manier zijn om toch te blijven horen wat er in de kamer gebeurt, zonder dat de tere kinderziel verpest wordt door schreeuwende gamers.
Het enige probleem: de Hyperloop kost zo’n 1500 dollar in Amerika, maar als je goed verzekerd bent en je een aantoonbaar hoorprobleem hebt, hoopt de ontwikkelaar dat je een deel van het geld terug kan vragen bij de verzekeraar..

Populair Nieuws

Laatste Reacties