Super Smash Bros. Preview - IJzersterke brawler

  Nintendo heeft in 2015 van alles in petto voor met name Wii U, maar gelukkig verschijnt er binnen een paar maanden ook al een stevige titel op Nintendo-apparaten: Super Smash Bros..

  Sora Ltd en Bandai Namco Games werken samen aan Super Smash Bros. voor zowel Wii U als 3DS. Een titel die heel erg leuk moet zijn voor mensen van PR- en Marketing-afdelingen, want ze kunnen druppelsgewijs steeds personages bekendmaken die in de game voorkomen.

  Super Smash Bros. zal op wat verrassende personages na verder niet hemel en aarde bewegen als het om vernieuwing gaat. Net als andere titels in de franchise kun je met diverse vechtarena’s kiezen die te maken hebben met de franchises waaruit de personages komen die het tegen elkaar opnemen in de vechtring.

  Super Smash Bros. is een ervaring

  Niet vreemd dat er niet heel veel aan de game verandert, want Super Smash Bros. is geweldig zoals die is. Met Kirby vijanden opzuigen, met Bowser flink in het rondstampen en met een Villager uit Animal Crossing Link een fikse klap geven met zijn katapultje: het kan allemaal. Het is geweldig om alle personages helemaal te ervaren, of je dit spel nu alleen speelt of met drie anderen.

  Super Smash Bros

  Onze speelsessie viel het dan ook vooral op dat het weer een heel solide game is. Geen rare lags, geen personages die voor anderen onderdoen; het ziet er op Wii U allemaal piekfijn in orde uit. De arena’s zijn lekker dynamisch. Zo speelden we op de bovenkant van een paar vliegtuigen midden in de lucht. Het maakt deze dynamische vechtgame nog rijker van actie en dat is niet alleen leuk om te spelen, maar ook om te kijken.

  Je eigen Mii is een brute vechtjas

  Het toffe is dat de line-up van personages enorm groot is en je dus heel erg veel moves kunt uitproberen. En het wordt nog beter, want er zijn personages waarvan je de movesets kunt aanpassen. Je Mii-fighter bijvoorbeeld, want je kunt je eigen Mii veranderen in een brute vechtjas. Deze zijn bovendien te delen tussen Wii U en 3DS, dus het is niet slechts voor een match.

  Het verschil tussen de Wii U- en 3DS-versies is dat de 3DS-versie er iets cartoonesker uitziet door cel-shading. Dat is ook wel nodig, want op het kleine niet-HD-scherm is het moeilijker om zo’n heel speelveld te laten zien.

  Dankzij cell-shading springen de personages er wat beter uit. Ook hebben beide games extra arena’s en trophies die platformspecifiek zijn. 3DS heeft tot slot nog een exclusieve Smash Run-modes waarin je in een open arena power-ups kunt verzamelen voor je aan je gevecht begint.

  Fighting Arena

  Bowser van chocolade

  Je kunt de personages zelfs in andere kleuren krijgen (zodat je niet in de war raakt als je met vrienden speelt die hetzelfde personage kiezen). Zo vochten wij met een chocoladebruine Bowser en dat is weer even heel wat anders dan zijn hagedisgroene huidskleur. Gloednieuwe personages in deze Super Smash Bros. zijn onder andere Sonic the Hedgehog, Mega Man, Wii Fit Trainers, Rosalina, Pac-Man en Little Mac, ook die zijn voorzien van andere kleuropties.

  Een ander nieuw aspect dat we helaas tijdens onze Wii U-speelsessie niet konden zien was hoe de Amiibo-figuren werken met Super Smash. Bros., maar die zullen sowieso nog niet uit zijn als de game op 3DS verschijnt in oktober. We hebben de prototypes van de Amiibo-figuren op de E3-beursstand wel even kunnen bewonderen en 2015 kan wat ons betreft niet snel genoeg beginnen. Een tip: maak vast een kastje of wat ruimte op je schoorsteenmantel vrij.

  De grootste vernieuwing zijn waarschijnlijk toch de controls. Op E3 merkten we het zelf al, maar ook veel mensen om ons heen maakten opmerkingen over het moeten wennen aan de besturing (en dan niet alleen als ze aan het verliezen waren!). Fans zullen dan ook blij zijn GameCube controllers te kunnen gebruiken op Wii U, al heb je er wel een speciale adapter voor nodig.

  Amiibo

  For Fun of For Glory

  Wil je online spelen, dan kun je kiezen tussen For Fun of For Glory. Fun is meer willekeurig en zoals het woord al zegt voor de lol, maar For Glory pakt het wat serieuzer aan met alleen de Final Destination-stages en zonder items. Je kunt zelfs 1-tegen-1 spelen, zodat het meer Street Fighter wordt dan Brawler. Een leuke ontwikkeling is dat je geen leaderboard hebt, maar dat je van jou persoonlijk ziet op de Global Smash Power-lijst hoe goed je over het algemeen scoort ten opzichte van anderen.

  Scoren is sowieso een woord dat heel goed bij deze game past. Het is dat er op E3 inmiddels alweer vanalles nieuws is aangekondigd, maar in eerste instantie was Super Smash Bros. de game waar Wii U-bezitters en 3DS-bezitters naar uitkeken dit jaar. Nog steeds natuurlijk, want deze game geeft voor zover wij dat hebben ervaren, precies wat die je belooft.

  3 oktober verschijnt Super Smash Bros. op 3DS, later dit jaar volgt ook de Wii U-variant.

  Super Smash Bros. Wii U

  Verkijgbaar vanaf 28 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.