Super Smash Bros. Preview - Echte najaarstopper

  Het is één van de grote titels van Nintendo voor dit najaar: Super Smash Bros. Op zowel de Wii U als de Nintendo 3DS kan je, startend in oktober, met jouw favoriete karakter ten strijde trekken. Met gigantisch veel content en natuurlijk de vertrouwde Smash Bros. formule wil Nintendo menig gamerhart winnen. Weet de brawler van Japanse makelij indruk te maken?

  De Super Smash Bros serie bestaat al flink wat jaren. Al vijftien jaar springt Mario met zijn vrienden rond in de vele arena’s die de serie kent. Anno 2014 is Super Smash Bros. niet alleen een stuk uitgebreider, voor het eerst in de geschiedenis komt er ook een handheldversie op de markt. Vanaf komende herfst is een ritje in de trein een stuk minder saai.

  Maar voor het zover is moet de game natuurlijk wel eerst afgerond worden. Op Gamescom was Nintendo aanwezig met de game om de vooruitgang aan het grote publiek te tonen. Beide versies stonden klaar om onder handen genomen te worden, en dat moet je natuurlijk geen twee keer zeggen.

  Wii Fit Trainer in actie

  Super Smash Bros. voor onderweg

  De Nintendo 3DS-versie van Super Smash Bros trapt niet alleen een deur open voor de handheldmarkt, maar pakt sommige aspecten van het totaalplaatje ook net iets anders aan dan zijn grote Wii U-broertje. Op grafisch vlak is het grootste verschil merkbaar. De graphics die op je kleine 3DS-scherm worden gepropt bestaan niet uit haarscherp ontworpen karakters, maar lijken eerder op een strip die tot leven is gekomen.

  Het stijltje komt nog het dichtst in de buurt van de cel-shaded graphics van Gearbox’ kindje Borderlands. Karakters zijn omringd door een dikke zwarte lijn en levels zijn soms net iets simpeler in opzet. De Nintendo 3DS kan prima games draaien, maar de pracht die de Wii U op het beeldscherm toont, dat is net iets te veel van het goede.

  Uitgebreid aanbod

  Gelukkig is dat dan ook het enige waarop iets is ingeleverd. Het aanbod van karakters is namelijk op beide platformen gigantisch. Ook deze keer zijn niet alleen de Nintendo sterren van de partij. Bekende namen als Megaman en Pacman maken dit jaar hun debuut in de brawlerserie. Je zou kunnen zeggen dat heel Japan is uitgelopen om deel uit te maken van het feestfestijn.

  Gevecht in de Pokémon-arena

  Vier speler co-op op de bank

  Super Smash Bros. is leuk in je eentje, maar spelen met je vrienden is en blijft de beste speelervaring. Ook hier zit je op beide platformen helemaal goed. Op de Nintendo 3DS is het mogelijk om met maximaal drie andere 3DS-bezitters online tegen elkaar te vechten. Met een paar drukken op de knop creëer je een lobby en stap je de arena binnen. Je kiest een van de vele levels – die voor beide versies verschillend zijn – en begint met knokken.

  De Wii U versie maakt het je nog makkelijker en biedt een co-op voor vier spelers op één televisie. Nodig je vrienden uit, pak een controller en ga helemaal los. Speciaal voor Super Smash Bros. is er een adapter ontworpen die jouw Gamecube controllers bruikbaar maken voor Nintendo’s nieuwste console. Weg dus met die WiiMote’s en beleef de game old-school stijl.

  Grafische pracht

  De game ziet er op de Wii U prachtig uit, maar dat mag ook wel als je een grote televisie hebt die in Full HD beelden projecteert. Karakters zien er strak uit en de levels zitten vol met details. Interactie is ook van de partij, waardoor je soms van platform naar platform springt om te overleven. Een goed voorbeeld is een level met roulerende vliegtuigen. Om de zoveel tijd moet je van het ene naar het andere vliegtuig springen, want anders ga je genadeloos onderuit.

  Mario is in gevecht

  Echte najaarstopper

  Super Smash Bros. belooft een systemseller te worden voor zowel de Nintendo 3DS als de Wii U. Hoewel de formule in vijftien jaar tijd nauwelijks veranderd is, blijft de kern van de game nog steeds enorm verslavend. Voor het eerst kun je ook onderweg de arena betreden, wat treinreizen meteen een stuk leuker maakt. Met de vele nieuwe en bekende karakters, en de vele levels kun je in ieder geval urenlang de sterren van de hemel vechten.

  Super Smash Bros. Wii U

  Verkijgbaar vanaf 28 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.