Steep Game Preview - Verrassende nieuwe IP!

  Tijdens de persconferentie van Ubisoft op de E3 werd een hoop nieuwe gameplay getoond, maar ook geheel nieuwe games. Steep was er daar een van en wist aardig de aandacht te trekken. Helemaal los gaan in de bergen met je vrienden. Of dat een toffe ervaring was lees je in de Steep Game Preview!

  Je ziet ze eigenlijk niet vaak meer tegenwoordig. Wintersportspellen. Vroeger gingen we helemaal gek in SSX Tricky, maar de laatste SSX-game komt ook alweer uit 2012. Ze lijken niet echt hoge ogen meer op te gooien. Weet Steep daar misschien verandering in te brengen met deze open wereld voor adrenaline junkies?

  Meer dan alleen snowboarden

  Tijdens onze speelsessie wordt een ding snel duidelijk. Steep is meer dan alleen snowboarden. Of skiën voor wie dat toffer vindt. Naast snowboarden en skiën kun je met een wingsuit langs de bergen naar beneden vliegen, rustig rondhangen in een paraglider of gewoon lopen om de wereld eens goed in je op te nemen.

  Uit dat rijtje is paragliden het makkelijkste (lopen zul je niet vaak doen). Het is echt bedoelt om nieuwe plekken te ontdekken om te freestylen of nieuwe Drop Zones, een plek om te spawnen met nieuwe challenges. De andere sport die zich in de lucht afspeelt, is al een flink stuk moeilijker. Misschien wel de moeilijkste in het spel.

  Met een wingsuit omlaag vallen klinkt misschien niet moeilijk, maar wat als je onder elektriciteitspalen door moet? Of uitstekende rotsen moet ontwijken? We zijn menig wat keren gecrasht. Gelukkig kun je in Steep simpel en snel respawnen aan het begin van de challenge om het nog eens te proberen.

  Steep game preview

  Glijdend op je plankje

  De overige sporten bevinden zich grotendeels op de grond. Met ski’s of een snowboard maak je ook wel een sprongen natuurlijk. De uitdagingen op je plankje(s) bestaan uit racen, tricks of simpelweg freestylen. Bij het racen moet je zo snel mogelijk naar beneden en bij de tricks wordt nog gekeken naar alle trucjes die je uitvoert.

  In het begin moet je even wennen aan de manier waarop je trucjes doet, maar het went snel. En dan voelt het heel erg gruwelijk! Je maakt die perfecte sprong, een dubbele backflip en weet hem te landen zonder op je muil te gaan. Heerlijk! Ook al weet je soms totaal niet hoe je het deed. Dat komt vanzelf wel.

  Wat dit geheel nog toffer maakt, is dat je het met vier spelers tegelijk kan doen. Zelfs als je alleen speelt, krijg je andere spelers in de buurt te zien om uit te dagen. Je moet toch even laten weten wie de baas op de piste én in de lucht is.

  Steep game preview

  De wonderschone Alpen

  Steep speelt zich af in de Alpen en dat heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat de wereld enorm groot is en je heel veel te ontdekken hebt. Het nadeel? Het voelt allemaal heel eentonig aan. Je ziet zover het oog reikt immers alleen ondergesneeuwde bergen met hier en daar wat steile rotsen waar geen sneeuw op blijft liggen.

  Waar zijn de dorpjes voor apré-ski activiteiten? Of veranderde weerseffecten? Lawines? Iets om die eentonigheid te doorbreken anders dan boompjes en hutjes. Het enige leuke nu zijn de verschillende cameraperspectieven. Je kunt wisselen tussen de derde persoon of de eerst persoon GoPro-camera view en daarnaast is er een Replay-modus.

  In de Replay-modus kun je een race van begin tot eind terugkijken. Om nog een keertje in slow motion naar die dikke trick van je te kijken. En niet vergeten om dan ook even een mooie screenshot te maken met de zon op de achtergrond. Het is niet veel, maar het geeft toch een andere kijk op de vrij eentonige wereld van Steep.

  Steep game preview

  Mode is overal belangrijk

  Al kan je nog zo goed tricks doen of win je elke race, dan moet je dat wel in stijl doen. Je outfit in Steep is volledig aan te passen. Jassen met felle kleuren of grappige kostuums, alles kan. Het uiterlijk van je outfit heeft verder geen invloed op je vaardigheden. Het is puur kosmetisch om je te onderscheiden van de rest.

  Het is gelukkig niet zo dat je outfit kapot kan gaan als je keihard op je muil gaat. Dat zou zonde zijn van je grappige Bunny-kostuum toch? Steep weet onze interesse voor wintersport weer aardig op te wekken en slim genoeg wacht Ubisoft ook even met de release tot deze winter.

  Steep Game Preview – Voor adrenaline junkies

  Het wintersport-genre had een nieuwe aanpak nodig in de gamewereld en Steep lijkt aardig de geode kant op te gaan. De gameplay samen met je vrienden voelt heerlijk en het blijft leuk omdat je meer kunt doen dan alleen naar beneden glijden. De wereld daarentegen kan nog wel wat opgevrolijkt worden.

  Steep komt in december 2016 uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Er zijn nog geen speciale edities aankondigd dus voor nu moet je het doen met de normale editie van Steep.

  Steep

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.