Skylanders SuperChargers multiplayer hands-on - Jaaaa online co-op!

  De Skylanders franchise heeft helemaal geen vernieuwing nodig, en toch doet Activison dat. Eerder pakte Activision al uit op E3 en nu op gamescom. Lees er alles over in de Skylanders SuperChargers multiplayer hands-on.

  Wauw. Complimenten. Hoe kan een franchise zich zo vernieuwen? Dé vernieuwing in Skylanders SuperChargers zijn de voertuigen. In het nieuwe deel gaan we te land, ter zee, te lucht. Maar zoals Peter R. de Vries zou zeggen: ‘Er is meer.’ De game gaat namelijk los met co-op! Voor het eerst is het mogelijk om de game online co-op te doorlopen en daar is ondergetekende zeer, zeer blij mee!

  Online co-op, woehoe!

  De Skylanders serie richtte zich altijd erg op offline co-op, maar het mag niet vergeten worden dat de serie ook door genoeg volwassenen wordt gespeeld. Dus die online co-op is absoluut gewenst.

  Daarnaast introduceert de serie voor het eerst online multiplayer, waarbij spelers tegen elkaar kunnen racen. Dit kan in mappen onder water, in de lucht en op land. Geheel in stijl als Mario Kart stijl moet je met power-ups je tegenstanders van de baan rammen. Geen genade!

  Skylanders SuperChargers Multiplayer

  Online tegen elkaar racen

  Hoewel de online multiplayer gezien moet worden als pure extra, mag wel eerlijk gezegd worden dat Mario Kart veel leuker is dan de multiplayer in Skylanders SuperChargers. De game modus voelt helaas wat aan als een simpele rip-off, waarbij sommige power-ups zelfs hetzelfde zijn als in Mario Kart. Je kan zelfs een raket als power-up scoren, zoals je die in Mario Kart hebt, waardoor je versneld in een level vooruit gaat en flink wat tegenstanders voorbij racet.

  Niet zelf power-ups activeren - huh?

  Wat bovendien erg vreemd is, is dat je zelf niet de power-ups kan activeren. Dit wordt voor je gedaan. En daarmee gaat toch een leuk gedeelte van de gameplay verloren. Waar je juist in Mario Kart op eigen keuze, op zelf bepaalde momenten, tegenstanders het leven zuur kan maken, kun je in Skylanders dat niet zelf bepalen. Een gemis dus.

  Is het racen dan helemaal Mario Kart? Nee, zeker niet. Er zijn verschillende mappen waarbij je ofwel vliegt, racet of vaart. En elke map is weer anders. De mappen waarop je racet komen het dichtst bij Mario Kart in de buurt, terwijl je met de water-levels juist opeens rekening moet houden met allerlei gekke boogjes om te boosten.

  Skylanders SuperChargers screenshot

  Een paar nadelen

  Er zijn rode bogen en blauwe bogen en daar moet je doorheen varen; op water of onder water. Steeds als een of ander wezen niest, verandert de kleur van die bogen en moet je dus switchen. Dit is een leuk spelelement, omdat je steeds moet opletten door welke kleur boog je moet. Het enige nadeel is alleen wel aan de waterlevels dat je alleen maar onder water kan om door zo’n boog te gaan of een aanval van een vijand te ontwijken.

  Want én onderwater gaan én op een tegenstander schieten is er niet bij. Daarmee blijkt de gameplay toch wel kinderlijk eenvoudig. Dat geldt ook voor de levels in de lucht. Aan de ene kant cool gedaan en zó anders dan Maro Kart, aan de andere kant zijn bepaalde keuzes vreemd. Zo kun je een barrel roll uitvoeren. Dan zou je denken als je bij nauwe bochtjes komt, zo’n barrel roll kan gebruiken om vloeiend door een bocht te vliegen.

  Niets is minder waar, want elke keer knal je met je snufferd op een rotsvlak. Wat blijkt: de barrel roll is enkel bedoeld om vijandelijke aanvallen te ontwijken. Jammer, want een beetje gamer wil gewoon meer met die optie. Maar goed, Skylanders is Skylanders, en in essentie toch bedoeld voor kids.

  Skylanders SuperChargers gamescom

  Leuk voor de doelgroep? Absoluut

  De vraag is dan ook of deze doelgroep zich kan vinden in deze nieuwe Skylanders? Ja, absoluut. Dat bleek al toen we de game uitgebreid aan de tand voelden op E3. Het belooft een geweldige game te worden en dat kids straks online met een vriend of vriendin aan de slag kunnen is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

  De vraag is alleen wel in hoeverre ze gebruik gaan maken van het online tegen elkaar racen. Er zijn gewoon betere games op de markt n dit genre en Skylanders gaat het er niet beter vanaf brengen. Bovendien is het zonde om te zien dat je met 8 spelers racet waarvan altijd 4 door de computer bestuurd worden. Een gekke uitvoering volgens ons.

  Skylanders SuperChargers preview

  Chapeau!

  Wel leuk is dat het racen gewoon offline split screen gedaan kan worden. En dan is Skylanders SuperChargers straks de ideale game om daar het verhaal van te volgen en nog eens op een middagje te zeggen: ‘Kom jongens, weg aan een potje (offline split screen) tegen elkaar racen!’. Gewoon, omdat het kan. De game biedt in ieder geval uren vol van plezier en daagt zichzelf steeds uit door nog een stapje verder te gaan en nog meer elementen er in te stoppen. Geen luie houding dus. Chapeau.

  Skylanders SuperChargers

  Verkijgbaar vanaf 25 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.