My Singing Monsters Preview - gratis muziekinstrument voor Vita

  Op mobiele telefoons is deze game er al, terwijl niemand weet wanneer hij nu precies op PS Vita uitkomt. XGN probeerde My Singing Monsters op PS Vita.

  Zingende monsters, het klinkt alsof dit een game is over Sesamstraat, maar dat is niet het geval. Wat het wel is, is een game waarin je steeds meer monstertjes verzameld om zo te zorgen dat je een heel orkest aan zingende fantasiebeesten krijgt.

  Op de mobiele telefoon was deze game er al en het is dezelfde studio, Big Blue Bubble Inc, die de game naar de PS Vita brengt. Op de mobiel begint het allemaal met het kopen van een zogeheten Noggin Egg. Dat doe je in de Market, waar je later ook decoratie, gebouwen, eilanden en andere monsters kunt kopen.

  My singing monsters

  My Singing Monsters is weinig veranderd

  Noggin is een soort steen met groene ogen, en menselijk lijkende handen en voeten met drie tenen en vingers. Zodra je zijn ei hebt neergeplant en hij uitkomt, dan zet je hem in het speelveld. Hij begint dan al meteen vrolijk te trommelen, maar is natuurlijk wel alleen.

  Aan jou het doel om meer monsters te verzamelen en zo een toffe beat te maken. Tik je op het monster, dan stopt hij met zingen. Je kunt nieuwe monsters verzamelen door doelen te halen die de game stelt. Het eerste doel is simpel: geef de Noggin een nieuwe naam, doe je dat, dan krijg je 150 muntjes, twee diamantjes en 50 XP.

  Je kunt het waarschijnlijk al raden, zo gaat het de hele game lang door tot je een heel leuk wereldje hebt geschapen waarin grappige monsters naast leuke gebouwtjes staan te zingen, terwijl ze je aankijken. Heel aansprekend natuurlijk, helemaal omdat dit voor jong en oud tof is.

  Monsters

  Excentrieke, grappige monsters

  De reden dat we dit hele verhaal over de mobiele telefoonversie vertellen, is omdat de PS Vita-versie eigenlijk totaal niet anders is. Van wat wij hebben kunnen spelen op de E3, is dit in ieder geval precies hetzelfde. Niet alleen qua gameplay, maar ook qua uiterlijk. Hoeveel de mobiele versie heeft, weten we niet, maar de Vita-variant bevat meer dan dertig monsters en uiteraard trophies.

  De monsters zijn allemaal excentriek en grappig, en alleen al het zien zingen van sommige monsters maakt het je tijd helemaal waard om deze game eens te spelen. En het mooie is dat, net als op de mobiele telefoon, de PS Vita-versie ook free-to-play is.

  Hoera voor free-to-play

  My Singing Monsters behoort tot de meer dan 25 free-to-play-spellen die Sony naar PlayStation Vita en/of PlayStation 4 brengt. Zo worden onder andere Fat Princess: Piece of Cake, Big Fest en Guns Up! gratis beschikbaar voor de handheld. Niet alleen mooi omdat het je geen geld kost de game aan te schaffen, maar ook omdat je ze zo op je gemakje kunt uitproberen.

  Het grootste nadeel is dat My Singing Monsters al op mobiele apparaten uit is. Speel je de game bijvoorbeeld op een telefoon met een groot scherm of een tablet, dan zul je niet zoveel behoefte hebben aan een variant op de PS Vita. Helemaal omdat de game exact hetzelfde lijkt te zijn gebleven. Plus, de mobiele variant is al enige tijd uit en daar kun je vandaag nog mee beginnen, terwijl het nog akelig stil is rondom de releasedatum van My Singing Monsters op Vita.

  My Singing Monsters

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.