Moto Racer 4 Hands-on Preview - In zesde versnelling naar voltooiing

  Moto Racer 4 wil zichzelf alles behalve serieus nemen in een genre dat tegenwoordig veelal 'volwassen' motor games kent. Als je op zoekt bent naar laagdrempelig gashendel trekken, dan is dit wellicht iets voor jou. Lees hieronder onze Moto Racer 4 Hands-on preview van de PlayStation 4 versie.

  Hersenloos over asfalt, modder of gras scheuren. Wat valt daar nog aan toe te voegen? De Franse uitgever Microïds weet er wel raad mee. De Moto Racer serie bestaat al meer dan twintig jaar en steekt het niet onder stoelen of banken dat het in de serie echt alleen om plezier en snelheid draait.

  Struikelblokken

  Alleen dat valt momenteel op allebei de vlakken nog wat tegen. De versie die we gespeeld hebben kent nog gebreken. Zo oogt de wonderschone wereld bijzonder kleurrijk, maar de game draait alles behalve soepel. Het is even slikken om met deze snelheden je weg te banen door het verkeer en over de verraderlijke heuvels.

  Des te meer als de framerate af en toe wat weg heeft van een screenshot. Dat is inderdaad wat overdreven, maar de framerate maakt of breekt een racegame. Erg jammer, want de game ziet er echt mooi uit. Des te meer vanwege het kleurenpalet.

  Daarbij maakt je voertuig af en toe rare bewegingen, zodra deze tegen andere rijders aan komt. De controls voelen wel redelijk goed aan en de handling van je scheurijzer geeft voldoening als je met de juiste timing een bocht insnijdt. Nadeel hier is dat de boost functie wat stroef overkomt, des te meer op de crossmotoren.

  Moto Racer 4 Hands-on

  Nog niet het achterste van de tong

  We worden gerust gesteld dat de ontwikkelaar hieraan werkt. En het mag gezegd worden; het technische aspect kan Moto Racer 4 dadelijk de kop kosten. Dat je de game straks voor ongeveer 40 euro in huis haalt rechtvaardigt dit soort gebreken namelijk niet.

  Qua gameplay doet Moto Racer 4 verder precies wat hij belooft; vol gas over snelwegen, door natuurgebieden en over cross circuits. Er kan straks over 3 verschillende continenten geracet worden, die onderverdeeld zijn in meerdere omgevingen. Geen stadsraces, maar veelal op landwegen dus. Tricks in de lucht zorgen voor turbo en die zal je echt nodig hebben. Want zoals gemeld draait de game vooral om snelheid.

  Het aantal speelbare levels is beperkt tot een handje vol in de versie die we speelden. Maar daarop is genoeg te doen geweest. De volledige game zal meer levels kennen waarin je modi zoals Time Trial, Hot Lap, een twee speler splitscreen modus en online racen tot maximaal 10 spelers kunt spelen.

  De game zal ook een tiental minigames bevatten. Daar werd nog niks van getoond, maar als voorbeeld werd een soort van dansspel genoemd ala 'Dance Dance Revolution'.

  Moto Racer 4 Hands-on

  PlayStation VR toevoeging

  Moto Racer 4 kent ook een PlayStation VR modus. Deze modus spelen was een onderdeel van de betreffende persmeeting. Hoe dat voelde? Hoewel je af en toe toch wel wegdroomde en je het gevoel had in een andere wereld te zitten, was de 'optische illusie' helaas iets minder op de asfalt levels.

  Diezelfde VR ervaring met motorcross was dus een stuk intenser. Dat gevoel wanneer je in een achtbaan zit en aan de afdaling begint zeg maar. De maag van ondergetekende (en het evenwichtsorgaan) was voor een tijdje verkocht aan deze illusie, en coherent billen knijpen bij een hoge sprong was een vrij onontkoombaar gevolg.

  Hoewel de framerate hier wat stabieler overkwam (in overleg met Sony teruggeschroefd naar 30 frames per seconde), zag je bijvoorbeeld af en toe de armen van je personage vanuit de binnenkant door je gezichtsveld naar voren schieten. De VR-toevoeging is een toffe extra, maar daaraan valt ook nog het één en ander te schaven eer dat Moto Racer 4 uitkomt.

  Moto Racer 4 Hands-on

  Moto Racer 4 Hands-on Preview - Arcade ervaring met scherpe randjes

  Binnen dit niche zal Moto Racer 4 zeker interessante gameplay kunnen brengen. De game kent een eigen stijl wat betreft graphics en biedt - vanwege de hoge snelheid - ook voldoende uitdaging. De game belooft al tof te worden, al hebben we nog niet alle modi kunnen spelen.

  Het ontwikkelingsteam van Anuman Interactive, de ontwikkelaar van Moto Racer 4, zal voorlopig beide handen aan het stuur moeten houden om tijdig de finish (lees: de releasedatum) te bereiken. De framerate, evenals enkele glitches, beperken het spelplezier momenteel namelijk nogal.

  Moto Racer 4

  Verkijgbaar vanaf 3 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.