Mother Russia Bleeds Preview - Eerbetoon aan de brawler

  Mother Russia Bleeds is een ode aan de klassieke brawlers die vandaag de dag een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Het verhaal fixeert zich op een door drugs gecorrumpeerde Sovjet-Unie, waarbij inwoners van de communistische staat gedwongen worden om verdovende middelen in te nemen. Jij als vechtersbaas moet daar een stokje voor steken. Lees onze Mother Russia Bleeds preview.

  In een periode waarin games zo gelikt en realistisch mogelijk moeten zijn, is Mother Russia Bleeds net als Minecraft een game die alle geboekte vooruitgangen van de laatste jaren volkomen negeert. De blokkerige graphics, de houterige animaties en de (ogenschijnlijk) beperkte gameplay laten al snel de indruk achter dat Mother Russia Bleeds niet al te veel voorstelt. We hadden het al snel mis: Mother Russia Bleeds speelt als geen ander met de conventies van het traditionele actiegenre en scheurt het open tot een heerlijke, bloederige speeltuin.

  Afgehakte hoofden en ledematen

  Het verhaal brengt de spelers terug naar de jaren tachtig, naar de tijd waarin de Sovjet-Unie het in het Oosten van Europa voor het zeggen had. Spelers kruipen in de huid van een van de vele vechtersbazen, die wraak willen nemen op de machtige bedrijven omdat ze als proefkonijn werden gebruikt voor foute experimenten met drugs. Wraak nemen kun je in je uppie doen, maar Mother Russia Bleeds komt pas écht tot leven wanneer je lokaal of via multiplayer met meerdere vechtersbazen een lekker potje gaat knokken. Want uiteindelijk draait het daar in deze meedogenloze game om: knokken.

  In een wereld waarin drugs haast een primaire levensbehoefte is, ontkomen jouw vechtersbazen er niet aan deze verdovende middelen in hun voordeel te gebruiken. Neergebeukte vijanden laten geregeld drugsnaalden achter, die jij kunt oprapen en waarmee je je vervolgens kunt injecteren. Drugs verbeteren je vaardigheden tijdelijk. Zo hebben je vuistslagen meer impact (met afgehakte ledematen en hoofden als gevolg) en maak je in korte tijd veel meters: handig om op die manier uit de handen te blijven van de zwaarlijvige bodyguards en hilarische strippers met varkenshoofden.

  Mother Russia Bleeds Preview

  Zoekt de grens op

  De zoektocht naar de Russia maffia brengen de vechtersbazen naar de meest uiteenlopende locaties. Van een casino waar wanhopige gokkers naar hun lege portemonnee staren, een ghetto waar vervelende straatjochies je lopen uit te dagen tot stripclubs waar de eerder genoemde varkens je proberen te ‘verleiden’. Mother Russia Bleeds zoekt voortdurend de grens op en tovert daarmee regelmatig een glimlach op je gezicht. Dat doet de game ook met het diverse aanbod van wapens. Van stalen knuppels, houten stokken met spijkers tot machinegeweren en raketwerpers: niets is hier te gek.

  Zoals gezegd is Mother Russia Bleeds een eerbetoon aan de retrobrawlers van vroeger. De game is daarom makkelijk op te pikken en wat de besturing betreft vergt het niet veel van de speler. Er is een ‘lichte’ en een ‘zware’ aanval, je kunt tegenstanders oprapen en weggooien en er zijn slidings te maken. Daarnaast bevat iedere vechtersbaas een eigen specialiteit, die door genoeg drugs in te nemen valt te ontgrendelen. Mother Russia Bleeds leent zich met de simplistische benadering perfect voor een avondje met je vrienden op de bank.

  Mother Russia Bleeds Preview

  Mother Russia Bleeds Preview - Speelt met de conventies van het genre

  In geen enkele game vliegt het bloed zó alle kanten op als in Mother Russia Bleeds. De makers nemen zich met hun absurdistische stijl en idiote personages en vijanden totaal niet serieus en dat is maar goed ook. Brawlers zijn er zat, krankzinnige brawlers minder. Mother Russia Bleeds weet daarmee liefhebbers van het genre én nieuwkomers aan te spreken. Het duurt nog even dat deze exclusieve titel voor de PlayStation 4 uitkomt, maar wat ons betreft is dit nu al een game om niet te missen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.