Mortal Kombat X Preview - Rauwe trio's en fijne Fatalities

  Mortal Kombat is wel weer toe aan een fris nieuw deel en gelukkig is dat ook het plan van NetherRealm Studios. Fatalities zijn terug!

  De wereld schudde even toen Mortal Kombat X werd aangekondigd. De teaser liet alleen de bekende Scorpion en Sub-Zero zien, maar het was genoeg om de fans te laten kirren van geluk. Die teaser smaakte wel naar meer en gelukkig kregen we dat op E3 ook te zien.

  Boon aan het roer

  Wat eerst gezegd moet worden is dat Ed Boon wederom aan het roer van deze game staat. Dat doet hij inmiddels zijn hele carrière, want al in 1992 werkte hij aan Mortal Kombat voor de arcade. De basis is dus nog steeds krachtig, maar de game voelt wel gloednieuw.

  Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe personages? D’Vorah, de insectenvrouw compleet met vliegen uit haar mond, Ferra/Torr die bestaat uit een Hulk-achtige engerd met een miniatuurvrouwtje op zijn rug, Kotal Kahn die nog niet heel goed is getoond en Cassie Cage die de dochter is van Johnny Cage en Sonya Blade.

  Tijdens E3 hebben we helaas weinig van Kotal Kahn en Cassie Cage gezien, maar wel veel meer van de anderen. Scorpion, Sub-Zero, D’Vorah en Ferra/Torr. Uiteraard is er weinig aan het recept veranderd: twee tegenover elkaar die elkaar door vechtcombinaties moeten afmaken.

  Mortal Kombat X

  Heerlijk gruwelen

  We hebben de game nog niet kunnen spelen dus of hij zo lekker snel voelt als hij lijkt te spelen, dat weten we nog niet. Wel hebben we heerlijk zitten gruwelen bij de meest heftige verwondingen en natuurlijk de onvermijdelijk harde Fatalaties. Er flitst een bloedsplat en een soort X-raybeeld van een brekende schedel voorbij. En nog een keer, en nog een keer, elke keer breekt er weer iets anders maar de vechters gaan door alsof er secondelijm in hun bloed zit.

  We zagen in de demo van Batman: Arkham Knight al dat onze held gebruikmaakte van zijn omgeving om zijn vijanden uit te schakelen. Datzelfde wordt toegepast in deze fighter. Bevind je je in een bos, dan kun je de boomtakken gebruiken om hoger te komen en van de tak extra hard op je tegenstander te springen.

  Lijken smijten

  Een ander geweldig voorbeeld hiervan is een zee als achtergrond waaruit af en toe lijken omhoog komen. Je kunt die gemakkelijk op je vijand gooien om hem pijn te doen en te laten schrikken. Het is immers ook best psychologisch, dat vechten…

  Hoewel, er is één ding waar Mortal Kombat sowieso beroemd om is en dat zijn de fatalities. Dat weten ze bij NetherRealm en Warner Bros maar al te goed. Tijdens de demo zijn we getrakteerd op een hele rij Fatalities. Iemands gezicht eraf snijden waarna hij dood op de grond valt en zijn hersens uit de schedel op de grond glijden? Of wil je liever in zijn buik graaien om zijn ingewanden eruit te rukken? Het kan in Mortal Kombat X.

  Mortal Kombat X dvorah

  Variatie in Mortal Kombat X

  Wat verder het grootste nieuws was wat is getoond, is dat je in het menu niet alleen kiest met wie je wilt spelen, maar welke variant van die persoon. We doelen hierbij niet op een andere kleur outfit, maar echt de vaardigheden van die persoon. Er zijn er drie te kiezen per personage.

  Zo is Sub-Zero onder andere verkrijgbaar met twee enorme ijszwaarden (Cryomancer) of zet hij zijn ijskoude persoonlijkheid in om een tweede variant van zichzelf te produceren (Grandmaster). Tot slot is er ook nog een eigenschap genaamd Unbreakable waardoor je een stevigere verdediging hebt.

  Dat wordt snoepen straks: gigantisch veel nieuwe Fatalities, diverse nieuwe personages (in totaal waarschijnlijk meer dan dertig personages om te kiezen) en dan ook nog al die varianten van die personages om uit te proberen. Naast het bos en de pier zijn we benieuwd welke vecht-arena’s we nog zullen tegenkomen in Mortal Kombat X. In ieder geval wordt het een heerlijk agressieve en ranzige bedoening. Best bijzonder, want de personages zien er erg knap uit en bewegen bijna gracieus terwijl ze hun vijanden een kop kleiner hakken.

  In 2015 verschijnt Mortal Kombat X op PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.