Lara Croft and the Temple of Osiris Preview - Tombes plunderen met zijn vieren

  In Lara Croft and the Guardian of Light zagen we al een andere kant van ieders favoriete archeologe. Met twee man puzzelde je oude tempels door, terwijl je via een top-down perspectief tal van monsters onder vuur nam. In de sequel wordt het aantal spelers verdubbeld, wat voor heel wat chaotische situaties zorgt.

  Samen met drie andere (onbekende) gamers gingen we uitgebreid aan de slag met deze game. Wij namen de controle over een oude Egyptische god, die met zijn toverstaf pilaren uit de grond kan trekken en een magische bal om zichzelf heen kan vormen. Daarnaast is er nog een Godin aanwezig en Lara Croft die samen met een rivaal op avontuur gaat.

  Lara Croft and the Temple of Osiris

  Archeologen en Goden

  De keuze voor deze personages is meer dan een cosmetische beslissing. In de game zitten namelijk veel puzzels waarbij je een archeoloog en een god nodig hebt. Met twee spelers is de game dus prima te spelen, maar de vierspeleroptie is zeker een stuk hectischer, en daardoor leuker.

  In de oude Egyptische tombes waarin je ronddoolt, zitten namelijk genoeg monsters en vallen om vier personages bezig te houden. Het neerknallen van deze vijanden is een leuk tussendoortje, dat er soms wat gek uitziet (een Egyptische god met een dikke shotgun blijft een vreemd gezicht), maar The Temple of Osiris blinkt uit in de creatieve puzzels.

  In één van de hersenkrakers die we tegenkwamen, moesten we pilaren ophogen om een kolkende rivier met krokodillen over te steken. Dit klinkt gemakkelijker dan het is, want bepaalde schakelaars kunnen alleen door een god of door Lara en haar maatje geactiveerd worden. De paar minuten waarin je samen aan het uitvinden bent, gaat niet snel vervelen, en dan is het nog maar de vraag of de uitwerking perfect gaat. Dit is namelijk niet altijd vanzelfsprekend.

  Lara Croft and the Temple of Osiris

  Temple of Osiris is ook speelbaar in je uppie

  Gaandeweg kom je ook schatkisten tegen die spullen bevatten om je personage te verbeteren. Een nieuw karakterscherm maakt het mogelijk om ringen om te doen die verschillende buffs aan je poppetje geven. Deze uitrusting blijft ook na een level bestaan, wat spelers aanmoedigt om met hetzelfde personage te blijven spelen.

  Gamers die liever in hun eentje spelen, kunnen zich ook nog prima vermaken met Temple of Osiris. Een speciale modus voor één speler bevat speciale aanpassingen van levels, zodat de puzzels ook met één man te doorlopen zijn. In dit geval heeft Lara Croft ook een Egyptische staf, zodat alle vaardigheden met één personage te doen zijn. Slim, en een fijne functie voor mensen die dit soort games liever zelf ontdekken.

  De setting van de game dient ook een speciale vermelding. Omdat het Egyptische stijltje op grafisch gebied al zo aanwezig is, is het verhaal ook gedrenkt in Egyptische legendes. Zo kom je Seth tegen, die een duister portaal naar de hel wil openen, en verzamel je de verloren stukken van Osiris om een tegenaanval in te zetten.

  Lara Croft and the Temple of Osiris

  Trollen loont

  De trolls onder ons zullen bovendien blij zijn om te horen dat er genoeg manieren zijn om je vrienden lastig te vallen in Temple of Osiris. Zet 'per ongeluk' een schakelaar weer uit zodat de rest in een put valt, of deactiveer je speciale kracht zodat jij de enige bent die alle punten kan pakken. Dit trollen kan bovendien goed van pas komen als je tegen elkaar speelt voor de high score.

  Na ieder level worden de spelers beoordeeld op hoeveel kristallen ze verzameld hebben, en bovenstaande technieken kunnen jou dus met gemak een gouden plak bezorgen. Natuurlijk is Temple of Osiris in de verste verte geen game die je speelt voor de hoogste score, maar het geeft wel een leuke extra dimensie aan het spel als je met meerdere mensen speelt.

  Lara Croft and the Temple of Osiris

  Puzzelen en samenwerken blijft tof

  Wat ons opviel was hoeveel lol we hadden met drie volstrekt onbekenden toen we deze game speelden. We overlegden wat over puzzels, schoten elkaar te hulp toen we een revive nodig hadden en maakten elkaar het leven zuur door obstakels expres opnieuw te activeren. Er moet dan ook iets geks gebeuren wil Lara Croft and the Temple of Osiris geen groot succes worden.

  Lara Croft and the Temple of Osiris

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.