Kingdom Hearts 3 Preview - Magische mix van Disney en Final Fantasy

  Het lange wachten is bijna voorbij. Na twaalf jaar lijkt Kingdom Hearts 3 dit jaar echt uit te komen. Wij reisden af naar Los Angeles voor een zeer exclusieve eerste impressie van deze veelbelovende game. Je leest er alles over in onze Kingdom Hearts 3 preview!

  Kingdom Hearts is een reeks die onze harten voor het eerst wist te veroveren in 2002. Niemand had kunnen verwachten dat de combinatie van Disney en Final Fantasy zo magisch kon zijn. Na een enorme hoeveelheid games op bijna iedere denkbare console en handheld zal het verhaal van Sora en zijn vrienden dit jaar dan eindelijk een hoogtepunt bereiken in Kingdom Hearts 3. Wij gingen voor het allereerst aan de slag met een demo van deze felbegeerde titel voor onze Kingdom Hearts 3 preview.

  Kingdom Hearts 3 Preview

  Bestijg Olympus

  De demo die wij speelden bestaat uit twee delen. In het eerste deel van de demo keren Sora, Donald en Goofy terug naar Olympus, de wereld van Hercules, waar zij direct worden aangevallen door een Rock Titan. Dit titanische monster staat bovenop de berg Olympus en bekogelt onze helden met enorme rotsblokken. Om hem te kunnen verslaan, zullen ze eerst de enorme berg moeten bestijgen.

  Hier komt een van de nieuwe vaardigheden van Sora goed van pas. Sora heeft nu namelijk de mogelijkheid om tegen muren op te rennen. In het begin is het gebruik van deze nieuwe vaardigheid nog even wennen, maar het duurt niet lang totdat we op het enorme stenen monster afstormen.

  Kingdom Hearts 3 Preview

  Adrenalinekick

  Al snel komen we het eerste groepje Heartless tegen en kan de strijd beginnen. Het gevechtssysteem voelt oud en vertrouwd, maar ondertussen nog vloeiender dan ooit tevoren. Wat meteen duidelijk merkbaar is, is dat het gevechtssysteem uitbouwt op dat van Kingdom Hearts 0.2 Birth By Sleep -A Fragmentary Passage-. Deze keer lijkt alles echter nog meer gepolijst te zijn en binnen de kortste keren beweegt Sora weer sierlijk over het scherm terwijl hij de ene na de andere Heartless verslaat.

  Iedere keer dat Sora zijn gewone aanvallen en magische aanvallen gebruikt, begint er een meter vol te lopen. Afhankelijk van de gebruikte aanvallen, zal er de mogelijkheid zijn om een speciale aanval te gebruiken. Deze speciale aanvallen kunnen vervolgens weer tot andere speciale aanvallen leiden, waarvan de kracht nog sterker is. Misschien wel de tofste van deze aanvallen zijn die op attracties uit de Disney-pretparken zijn gebaseerd.

  Zo is er bijvoorbeeld een aanval geïnspireerd op de achtbaan Big Magic Mountain. Het ziet er in het begin misschien wat gek uit om Sora, Donald en Goofy in een achtbaan te zien, maar het voelt geweldig om deze krachtige aanval te gebruiken. Vooral wanneer deze achtbaan richting de Rock Titan schiet. Na het verslaan van deze reusachtige eindbaas is het eerste deel van de demo helaas alweer afgelopen.

  Kingdom Hearts 3 Preview

  Een nostalgisch feestje

  In het tweede deel van de demo reizen Sora en zijn vrienden af naar de wereld van Toy Story. Hier krijgen we eigenlijk pas echt te zien hoe groot de schaal van een wereld in Kingdom Hearts is. Waar de werelden in eerdere delen voornamelijk uit relatief kleine kamers bestonden, heb je hier alle bewegingsruimte. De kamer van Andy is meesterlijk nagemaakt en ditzelfde geldt voor de iconische straat waar Andy en zijn speelgoedmaatjes Woody en Buzz Lightyear wonen.

  Door de aandacht die er besteed is aan details, is het meteen een nostalgisch feest van herkenning. Het is geweldig om te zien hoe Sora, Donald en Goofy op avontuur gaan met Woody en Buzz. Naast deze fantastische atmosfeer ervaren we ook voor het eerst wat Sora nog meer allemaal in petto heeft. Sora heeft namelijk nog veel meer nieuwe vaardigheden dan alleen tegen muren oprennen.

  Kingdom Hearts 3 Preview

  Sora's nieuwe speelgoed

  Zo kan Sora tegenwoordig bijvoorbeeld met een simpele druk op de knop wisselen van wapen. Waar je vroeger naar het menu moest gaan om een andere Keyblade te selecteren, kun je nu direct een keuze maken uit je arsenaal. Maar dat is niet het enige wat er hier is veranderd. Keyblades zullen vanaf nu namelijk een nog prominentere rol aannemen dan voorheen.

  Afhankelijk van welke Keyblade Sora gebruikt, zal hij verschillende speciale aanvallen kunnen doen. Wanneer je bijvoorbeeld de speciale aanval van de Tangled-Keyblade gebruikt, stijgt er een enorme toren op uit de grond waarmee er grote schade aangebracht wordt op je vijanden. Ook kan Sora zijn Keyblade transformeren naar allerlei verschillende wapens, waaronder een hamer, een staf en een boor.

  Natuurlijk keren ook Summons terug in Kingdom Hearts 3. Tijdens de demo die wij speelden, konden we gebruikmaken van Ariel en Wreck-It Ralph, die voorheen nog onaangekondigd was! Deze vriendelijke reus uit de gelijknamige film schiet Sora te hulp door muren te bouwen en vervolgens te vernietigen. De Heartless zullen onaangenaam verrast worden door al het puin dat door de lucht vliegt.

  Tenslotte kan Sora in Kingdom Hearts 3 mechs besturen, wat voor een erg toffe variatie in gameplay zorgt. Wanneer je een mech gebruikt, verandert het perspectief tijdelijk naar first person en kun je jouw vijanden aanvallen met een laser en melee aanvallen.

  Kingdom Hearts 3 Preview

  Kingdom Hearts 3 preview - Nog maar heel even wachten!

  Kingdom Hearts 3 belooft weer een prachtige game te gaan worden, boordevol magie van zowel Disney als Final Fantasy. Hoewel het wachten soms eindeloos leek, lijkt het erop dat het iedere minuut waard gaat zijn. De nostalgie-factor is uiteraard weer sterk aanwezig, de gameplay is vloeiender dan ooit en de werelden zagen er nog nooit zó mooi uit.

  Begin juni zal er nog meer bekend gemaakt worden over Kingdom Hearts 3. Wij hebben na het spelen van deze demo in ieder geval alleen maar nog meer zin in de game gekregen en kunnen niet wachten om er langer mee aan de slag te gaan.

  Kingdom Hearts III

  Verkijgbaar vanaf 29 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.