Homefront The Revolution Preview - Maakt nog geen verpletterende indruk

Preview
maandag, 30 juni 2014 om 15:23
xgn google image
Homefront: The Revolution heeft al een behoorlijke geschiedenis. Ontwikkeling Crytek begon onder uitgever THQ, totdat dit bedrijf failliet ging. Hierdoor besloot ontwikkelaar Crytek de franchise te kopen, om zo zelf te bepalen wat ze met het vervolg ging doen. Het resultaat is een open wereld game met guerrillatactieken als rode draad.
Homefront: The Revolution speelt zich af in het jaar 2029, waarin de KPA (Korean People’s Army) heel de Verenigde Staten in zijn macht heeft. De invasie van de Koreanen op de Verenigde Staten was overigens in het jaar 2025. In 2029 zit het grootste deel van het KPA-leger in Philadelphia, wat nu de hoofdstad is van dit bezette gebied. Dit is een bewuste keuze van de Koreanen, omdat op deze plek de Verenigde Staten is ontstaan.
Onderdrukking

Philadelphia tegen de KPA

Als speler neem je de rol over van Ethan Brady, een doodnormale gast in het bezette Verenigde Staten. In vergelijking met de eerste Homefront game, ben je nu dus geen militair met de benodigde training en wapens. Met Ethan ga je een guerrillaoorlog voeren samen met andere onderdrukte bewoners van Philadelphia met hit and run tactieken. De KPA is namelijk beter getraind en heeft betere wapens, dus je wilt je slag slaan en meteen weer weggaan.
Op de straten van Philadelphia zoek je tevens naar spullen om deze zelf te kunnen gebruiken, want zo hebben de guerrillastrijders niet de beschikking over dikke wapens en leuke speeltjes. Deze spullen moet je bij elkaar schrapen en zelf in elkaar zetten. Daarbij ben je ook druk bezig om je eigen groep van verzetsstrijders samen te stellen en tevens de verschillende verzetscellen in Philadelphia samen te brengen tot één geheel.

Mobiele telefoon inzetbaar als technisch speeltje

Na deze korte uitleg over de wereld van Homefront: The Revolution kregen wij een live demo te zien, waar deze woorden in praktijk waren gebracht. De demo begon in de basis van de guerrillastrijders, waar je als Ethan een aantal spullen bij elkaar raapte voordat je op pad ging. Al snel kwamen wij een KPA-soldaat tegen die twee schilders in de gaten hield.
Deze situatie kregen wij onder ogen door het mobieltje erbij te pakken. Zo kun je via de telefoon de map inzien, of overgaan naar de camera om zo te scouten en objecten te taggen. In dit geval de KPA-soldaat en een beveiligingscamera. Eerste wat wij deden was de soldaat uitschakelen en vervolgens een baksteen oppakken om naar de beveiligingscamera te gooien.
Guerrillastrijders

Bouw je eigen wapen

Door de beveiliging uit te schakelen konden wij een gebouw binnenkomen, waar kameraden wat spullen voor ons hadden achtergelaten. Dit kwam in de vorm van een wapen en een radio bestuurbare auto. Twee cadeaus die wij goed konden gebruiken in ons doel om gevangenen te helpen ontsnappen.
Het leuke aan de wapens in Homefront: The Revolution is dat je onderweg alles kunt aanpassen, zonder het zien van menu’s of een werkbank. Vind je bijvoorbeeld een scope, dan kun je die heel gemakkelijk op je wapen zetten tijdens het spelen. Tofste is dat je de gehele bovenkant van het wapen eraf kan halen en die kan verwisselen. Hierdoor werd een assault rifle ineens omgebouwd tot een light machine gun.

Maak je eigen bestuurbare explosief

Na het maken van een nieuw wapen werd het tijd om richting ons doel te bewegen. Bij deze aanval kregen wij de hulp van meerdere verzetsstrijders, maar wij kunnen niet zomaar naar binnen stormen. De KPA blijft namelijk een stuk sterker op het gebied van vuurkracht. Wie niet sterk is, moet dus slim zijn en dat doe je door met een strategie te komen. Dit begint met het scouten van de gevangenis, om zo door te krijgen hoe de beveiliging eruitziet.
De tweede stap is het combineren van spullen die je hebt gevonden. Zo begin je met de radio bestuurbare auto en daar plak je een explosief op, of in andere woorden een IED (improvised explosive device). Nu heb je een bestuurbaar explosief dat je langzaam maar zeker naar de deur van de gevangenis rijdt. Zo wil je niet dat de KPA de radio bestuurbare auto ziet, en daarom rijd je onder een militair KPA-voertuig om zo bij de voordeur uit te komen.
Een gigantische explosie volgt al snel, waardoor de chaos begint. Gevangenen rennen naar buiten, terwijl jij in een vuurgevecht zit met de KPA. Dit is een vuurgevecht dat je niet wilt voeren, want zodra de KPA versterking inroept, dan ben jij er geweest. Daarom vlucht je samen met de gevangenen naar een ondergronds gangenstelsel om iedereen in veiligheid te brengen en je missie op die manier te volbrengen.
Philadelphia

Nog niet helemaal overtuigd

De live demo eindigde met een chaotisch beeld van Philadelphia waar de KPA constant in gevecht was met verzetsstrijders. Wij bleven achter in de zaal met een gemengd gevoel. Zo zijn wij van Crytek gewend dat het bedrijf met de meest verbluffende graphics op de proppen komt, met als grote voorbeeld de Crysis-serie. Homefront: The Revolution zag er wat dat betreft goed uit, maar liet hier en daar toch wat steekjes vallen waardoor wij niet overdonderd waren.
Ditzelfde gevoel geldt eigenlijk ook voor de gameplay. De live demo was duidelijk bedoeld om alle aspecten van de game enigszins aan te raken, maar hierdoor mistten wij eigenlijk de essentie van de game. Door de guerrillatactieken heb je nu waarschijnlijk minder dikke actie, dan je bent gewend van andere first-person shooters. Maar toch stonden wij niet te springen van enthousiasme bij het zien van de live demo.
Verlaten stad

Homefront: The Revolution laat gemengd gevoel achter

Het verhaal van Homefront: The Revolution klinkt heel erg goed. Een doodnormale vent die vecht voor bevrijding van zijn land door middel van guerrillatactieken, waarbij je wapens en spullen bij elkaar schraapt en in elkaar zet. Enige vervelende is dat de uitvoering ons niet deed verbazen.
Nou staat Homefront: The Revolution op de planning voor 2015 op PC, PlayStation 4 en Xbox One, waardoor Crytek nog genoeg tijd heeft om deze voorlopige mening te wijzigen. Wie weet start deeltje twee tegen die tijd nog wel een revolutie.

Populair Nieuws