Forza Motorsport 6 E3 Preview - Nacht en regen houden een race niet tegen

  Keer op keer het wiel opnieuw uitvinden is geen simpele opgave, en toch weet het team achter de Forza-serie telkens wat indrukwekkende nieuwigheden toe te voegen aan een nieuw deel. De Forza Motorsport 6 E3 Preview focust zich volledig op regen en de mogelijkheid om in het donker te rijden, en welke gevolgen dit heeft voor jou als coureur.

  Allereerst heeft de tijd van de dag en het weer uiteraard invloed op de manier waarop Forza eruit ziet. Om te concurreren met andere racegames die ook regen in beeld brengen (Project Cars en Driveclub, om er maar twee te noemen) moet dit er natuurlijk goed uitzien, en op dat vlak hebben we niets te klagen. Druppeltjes zie je een voor een op je auto liggen, en ook als je op hoge snelheid door de bochten heen scheurt, blijft de regen er realistisch uitzien.

  Forza Motorsport 6 E3 Preview

  In het holst van de nacht

  Dit geldt al helemaal als je in het holst van de nacht besluit de racebaan te betreden. Het is lastig te omschrijven als je het zelf niet gezien hebt, maar een nachtrace in Forza 6 is echt heel donker, omdat de aanwezige lichtbronnen een erg realistisch beeld geven. Geen kunstmatige duisternis dus, maar een wezenlijk andere ervaring dan dat je overdag over het asfalt heenrijdt. Zeker als je een eindje voorop rijdt, kunnen de lichten op jouw auto de enige lichtbron zijn, en dat ziet er indrukwekkend uit.

  Forza zou Forza niet zijn als deze twee nieuwe features geen invloed zouden hebben op de manier waarop je de auto bestuurt. Een natte racebaan vraagt immers een heel andere tactiek van de bestuurder, waarbij hij rekening moet houden met aquaplaning en een verhoogd risico om als een ongeleid projectiel uit de bocht te vliegen. Verwacht dus niet dat je zonder gevolgen door een diepe plas heen kunt knallen, want dat gaat je auto in Forza 6 waarschijnlijk niet accepteren.

  De afwezigheid van de zon heeft ’s nachts ook wel degelijk invloed op het asfalt in Forza 6. De lagere temperatuur zorgt ervoor dat je auto minder aan de weg blijft ‘kleven’, al vragen wij ons af of de gemiddelde Forza-speler dit verschil zal merken. Het laat in ieder geval zien hoe ver de game wil gaan om een zo realistisch mogelijk race-ervaring voor te schotelen aan de speler.

  Forza Motorsport 6 E3 Preview

  Verbeterde Drivatars

  In Forza 6 zijn ook de Drivatars verbeterd: computergestuurde versies van echte spelers die precies zo reageren als de speler in kwestie zou doen. Hierdoor lijkt het nog meer alsof je tegen mensen van vlees en bloed speelt, terwijl je in feite tegen een akelig realistische simulatie daarvan speelt. Reken er dus maar op dat je regelmatig van de weg wordt afgebeukt zodra meer en meer spelers met Forza 6 aan de slag gaan.

  Afgaande op de E3 demo worden er voor de rest weinig ingrijpende veranderingen doorgevoerd in versie zes van de Forza-serie, maar dat had je wellicht ook al kunnen raden voordat je dit artikel was gaan lezen.

  Het is een zesde deel in een immens populaire en succesvolle serie, en dat betekent nu eenmaal dat er wat minder risico’s genomen worden dan bijvoorbeeld met een nieuwe franchise het geval zou zijn.

  Forza Motorsport 6 E3 Preview

  Forza Motorsport 6 E3 preview: Genoeg nieuws om te beleven

  Ons hoor je in ieder geval niet klagen, want afgaande op wat wij in Los Angeles zagen, hebben we er eind dit jaar weer een indrukwekkende racegame bij om aan de collectie toe te voegen. Het rijden in het duister terwijl het regent is bovendien een prima afwisseling van de races die we al jaren rijden in de Forza-games.

  Forza Motorsport 6

  Verkijgbaar vanaf 15 september 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.