Eagle Flight VR Game Preview - Adelaars zijn de baas!

  Tijdens de E3 in Los Angeles dit jaar was Virtual Reality een sterk terugkomend thema. Uitgever Ubisoft maakte hier ook gebruik van om meer van de VR game Eagle Flight te laten zien. Wij mochten er alvast mee aan de slag en alles over onze duizelingwekkende tocht lees je in de Eagle Flight VR game preview!

  Met de Oculus Rift, HTC Vive en Sony VR op de markt of in aankomst is het een mooie tijd voor VR. Zo speelden we al Fallout 4 op de HTC Vive en vele titels op de PlayStation VR. Nu is het de beurt aan Eagle Flight op de Oculus Rift. Tijd om te kijken hoe we een adelaar gaan besturen met ons hoofd.

  Apocalyptisch Parijs

  De Eagle Flight VR game speelt zich af in Parijs. Zo’n vijftig jaar nadat de mensheid is uitgestorven. De natuur heeft in de loop van tijd de stad weer helemaal overgenomen. Af en toe zien we zelfs wat andere dieren rondlopen zoals giraffen. Laten we er voor het mooie even vanuit gaan dat die uit de dierentuin zijn ontsnapt.

  In de modus die we gaan spelen, zijn het twee adelaars tegen twee andere adelaars. Het doel is een prooi die ergens in Parijs ligt oppakken en naar je nest terugbrengen. Je tegenstanders proberen je tegen te houden door je te raken met een Screech (de krijs van een adelaar). Als die raakt, ga je dood en laat je de prooi vallen.

  Vervolgens kunnen zij de prooi oppakken en naar het nest brengen om een punt te scoren. En zo blijf je bezig. De prooi en het nest worden duidelijk aangegeven met een straal van licht die hoog de lucht in schijnt. Het oppakken van de prooi gebeurt overigens automatisch wanneer je er dichtbij genoeg langs vliegt.

  Eagle Flight VR Game Preview

  Denk om je nek!

  De besturing in Eagle Flight VR gebeurt grotendeels met je hoofd. Alleen sneller en langzamer vliegen en Screechen doe je met de controller. Om je heen kijken, omhoog en omlaag vliegen en draaien zijn de taak van je hoofd/nek. Om er voor te zorgen dat je niet elke keer je nek breekt als je snel een bocht wil maken, kun je je hoofd naar je schouder buigen om te draaien.

  Wil je bijvoorbeeld snel naar links draaien dan leg je je hoofd als het ware op je linkerschouder. In onze speelsessie van twintig minuten hadden we geen last gekregen van onze nek, maar het is wel iets om aan te denken bij langere speelsessies. Er vanuit gaande dat je niet misselijk wordt van het vliegen of door hoogtevrees.

  Eagle Flight VR Game Preview

  Game, set, match!

  Terug naar onze speelsessie nu. We zitten bovenop een hoog gebouw. We kijken naar links en zien onze teamgenoot trots naast ons zitten. Op het gebouw tegenover ons zitten twee adelaren die we eens moeten kortwieken. In de eindversie speel je drie tegen drie, maar in deze demo houden we het op twee tegen twee.

  Het team dat als eerst de prooi twee keer naar het nest brengt wint. De match begint en we zweven over het natuurlijke Parijs heen. We zoeken naar de prooi en dan verschijnt er een lichtstraal tussen de bomen. Direct zie je vier adelaars erop af duiken. Niet nadenkend dat de prooi op de grond licht, crashen er al twee neer.

  Na een crash respawn je weer hoog in de lucht en kun je vrijwel direct verder. We hebben de prooi te pakken en vliegen naar het nest toe die zich hoog op een gebouw bevind. De Screeches vliegen ons om de oren en eentje raakt ons uiteindelijk. De tegenpartij scoort helaas het eerste punt, maar de spanning zit er goed in!

  Na een intense strijd wint de tegenpartij de eerste match en ons team de tweede. De speelsessie zit erop. Met een gelijkspel lopen beide teams tevreden weg, maar vooral omdat Eagle Flight echt een hele goede indruk achterliet. Het was enorm spannend, en de adrenaline giert door je lichaam als de tegenstanders achter je aan zitten.

  Eagle Flight VR Game Preview

  Veel meer diepgang

  Op het eerste oog ziet het er misschien een beetje saai uit, maar dat is een spel dat je leuker gaat vinden wanneer je er meer tijd in stopt. Nu vlogen we nog als amateurs hoog boven het bladerdek. Als je een stukje verder kijkt, zie je overal openingen in gebouwen en dergelijke waar je doorheen kunt vliegen.

  Dat is natuurlijk geheel op eigen risico, maar als jij niet crasht terwijl je er doorheen gaat doet misschien je tegenstander dat wel. In het begin rem je veel af om zulke manoeuvres te maken. Heb je eenmaal wat uren in Eagle Flight zitten, dan ga je er gewoon met volle snelheid doorheen. Ze zouden er een eSport van moeten maken!

  Eagle Flight VR Game Preview

  Verschillende gamemodi

  Naast de multiplayer die we gespeeld hebben, krijgt Eagle Flight nog twee modi: singleplayer en Free Flight. Hoe Ubisoft een verhaallijn om deze adelaars in Parijs gaat bouwen weten we helaas niet. De andere modus, Free Flight, geeft je de mogelijkheid om zo vrij als een vogel over de stad heen te zweven. Zonder zorgen of vijanden.

  Op deze manier is Eagle Flight VR een behoorlijk gevulde Virtual Reality game. Het lijkt ons alleen nog wel tof als er meer bekende steden worden toegevoegd, zoals Amsterdam en Londen. Misschien zit dat al in de planning of misschien neemt Ubisoft deze tip hierbij van ons over. Of wat dacht je van je eigen adelaar ontwerpen?

  Eagle Flight VR Game Preview – Duizelingwekkend vet!

  Wanneer je hoort over een game waarin adelaars met elkaar gaan vechten, ben je misschien niet direct onder de indruk. Na onze speelsessie kunnen we je vertellen dat Eagle Flight VR wel echt heel vet is! De gameplay is spannend en goed uitgewerkt met de gezondheid van je nek in gedachte. We zien de volle arena’s al voor ons.

  Eagle Flight VR moet in de herfst uitkomen voor alle bekende VR-brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Dit betekent dat je de game kunt spelen op de PC en PlayStation 4.

  Eagle Flight

  Verkijgbaar vanaf 18 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.