Buzz! Quiz World Preview

  Het is nog niet zo heel erg lang geleden dat Buzz de Slimste van Nederland verscheen, toch vindt Sony dat het tijd is voor een nieuwe quiz. De vierde Buzz game voor de PS3 komt eraan. Klaar om je hersenen wederom te kraken?

  Buzz! Quiz World moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen voor Sony's console op de GamesCom. Hier in Keulen ben ik de strijd even aangegaan met twee Duitsers van de Buzz! Quiz World staff. Maar hoe goed bracht ik het er vanaf als ervaren Buzzer?

  Buzz! Quiz World Screenshot 124999 Buzz! Quiz World Screenshot 124998 Buzz! Quiz World Screenshot 124997

  Gelukkig: aanpassingen
  Bij de vorige Buzz game had ik al even aangegeven dat er heel, maar dan ook heel erg weinig, veranderd was. Buzz! De Slimste van Nederland kende wat nieuwe vragen maar leek verder verdacht veel op Buzz! Quiz TV. Gelukkig zijn er bij Buzz! Quiz World wel duidelijk wat kleine dingetjes aangepast.

  Nieuwe karakters waren erg welkom en gelukkig is dat nu dan ook gebeurd. Zo zijn er vijf nieuwe spelers die je meteen kunt selecteren en daarnaast kun je er nog twee vrijspelen, dus dat houdt de uitdaging erin. Zelf ging ik voor een of oermannetje in een schaars gekleed broekje, vernieuwend en hilarisch was die in ieder geval zeker.

  Hierna kun je een naam aanmaken waarbij ook direct een klein verschil merkbaar is: Zodra je een letter selecteert, krijg je de keuze uit een aantal voorgeprogrammeerde namen, iets dat voorheen nog niet mogelijk was. En gelukkig zijn er nu wat nieuwe geluiden om te selecteren voor als je het geblaat van dat schaap bijvoorbeeld zat bent.

  Wat ook anders is, is dat na elke ronde nu een tussenstand boven de karakters komt te staan en het is niet meer zo dat altijd degene die onderstaan staat de volgende categorie van speelronde moet kiezen. Vraag me niet waarom dit gebeurd is, want op zich was het logisch dat degene die onderaan stond, altijd mocht beginnen.

  Buzz! Quiz World Screenshot 116165 Buzz! Quiz World Screenshot 116164 Buzz! Quiz World Screenshot 116163

  Ook goed: vertrouwde aspecten
  De rondes zelf zijn zoals je gewend bent, dus dat is verder prima. Immers moet je gewoon niet iets veranderen dat goed in elkaar zit en de speelrondes zijn gewoon leuk. Nu moet ik zeggen dat ik de game niet uren gespeeld hebt, dus wellicht heb ik iets over het hoofd gezien maar dit zal dan wel in de recensies tegen die tijd aan bod komen. Maar in ieder geval komen diverse rondes overeen en kun je tussendoor nog even lekker klieren door op een van de gekleurde knoppen te drukken.

  Nieuwe categorieën
  Wat betreft de vragen zelf, uiteraard zal Buzz! Quiz World weer de nodige nieuwe vragen kennen met ook nieuwe categoriën. Zo was er nu bijvoorbeeld een aparte categorie "FIFA Worldcup" en "Believe & Believers". En zo zullen er waarschijnlijk nog meer nieuwe mogelijkheden zijn, dus dat is erg fijn. Want als je regelmatig een quiz speelt, wil je op een gegeven moment wel weer iets nieuws zien, nietwaar?

  {mig:jaGMfNyAuSMD}

  Hersenen met plezier kraken eind dit jaar
  Verder draait het allemaal nog steeds om lol maken, vragen juist beantwoorden en dit meestal op een zo snel mogelijke manier. Voor de Buzz kenners zal dit gegeven wel bekend zijn, voor de mensen die het niet weten, lees dan nog even de recensie van Buzz! Quiz World door of Buzz! De Slimste van Nederland, want daarin komt alles uitgebreid aan bod. Wellicht is het ietwat te snel dat er nu alweer een nieuwe Buzz game aankomt, maar het wordt wel een goede, één met leuke aanpassingen. En voor degenen die het willen weten: Ik heb gewonnen van de twee Duitsers. Maar ook jij zal met plezier eind dit jaar je hersenen kraken met dit spelletje!

  Buzz! Quiz World

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2009

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.