Balan Wonderworld demo - Kleurrijk door de maisvelden struinen

Preview
donderdag, 28 januari 2021 om 15:00
switch balanwonderland herof1611130415
Balan Wonderworld werd juli vorig jaar aangekondigd tijdens de Xbox Games Showcase. Van de game werd destijds een trailer getoond die er vrolijk uitzag. Inmiddels nadert de releasedatum van de game met rasse schreden, 25 maart ligt Balan Wonderworld in de schappen en e-stores. Hoogste tijd om de game eens te checken. Dat deden wij dan ook met de demo die binnenkort uit komt.
In Wonderworld neem je de rol aan van Leo en Emma, of, als je meteen coop wil spelen, met beide. Wij speelden in de demo de eerste van twaalf verhalen waarin Leo en Emma een boer uit de penarie proberen te helpen. Dit hoofdstuk bestaat weer uit twee acts, waarbij de eerste act je vooral de verschillende mechanieken leert en je het geleerde in de tweede act in de praktijk mag brengen. Als afsluiter hebben we het nog opgenomen tegen de eerste boss, een soort wolf die de akker van de boer vernield heeft.
Zoals we al in de eerste trailers zagen is Wonderworld een vrolijk gekleurde wereld. Dat wordt ook duidelijk zodra de game start. Oversized maiskolven, groene weilanden, de wereld van Wonderworld ziet er vrolijk uit. Over het speelveld vinden we diverse kleuren druppels. Het verzamelen van deze druppels zou nuttig moeten zijn om de Tips (een soort kippen) die je begeleiden van power ups te voorzien. Daar hebben we in deze demo nog weinig van gemerkt, maar wellicht heeft Balan dat bewaard voor de volledige game.

Platformen en verzamelen

Naast de standaard platformingmechanismes heeft Wonderworld een aantal interessante speciale kaarten achter de hand. Zo kan je in de levels sleutels verzamelen waarmee je nieuwe kostuums voor Emma en Leo kan ontsluiten. In de door ons gespeelde actes is het zoeken van die sleutels niet echt een uitdaging.
Aardig is dat zowel Emma als Leo een gewicht in het level hebben. Daardoor ‘zakt’ het level waar je loopt een beetje door. Niet alleen optisch aardig, het heeft ook een functie, bij voorbeeld bij een bal-puzzel waar je een grote rollende bal in een gat moet zien te krijgen. Elke aanraking met die bal is dodelijk, maar kom je in de buurt, dan zal de bal langzaam naar je toe rollen.
Naast de gekleurde druppels kan je ook beeldjes verzamelen. Deze zijn meestal op wat lastiger te bereiken plaatsen verstopt. Deze beeldjes heb je wel nodig, ze bepalen namelijk of je toegelaten wordt tot de latere levels! Of deze manier van gatekeeping handig is moeten we nog bezien, voor nu lijkt het eerder een onwelkome manier om gamers te dwingen levels te herspelen, op zoek naar deze beeldjes.
balan 1f1611742993
Niet alleen beeldjes liggen over het level verspreid, ook kom je zo nu en dan een grote gouden hoed tegen. Oppakken van deze hoed start een quicktime mini-boss battle. Time je deze minigames goed, dan levert dat veel nieuwe gekleurde druppels op. Altijd handig!
Al met al heeft deze demo een wisselend beeld achtergelaten. De kleurrijke graphics lijken prima te passen bij het spel. De wisselende kostuums, ieder met hun eigen spelopties gaan zeker veel mogelijkheden bieden om puzzels op te lossen. Het gebruik van de druppels, de mini-games, uitleg en het gatekeeping door het verplicht verzamelen van beeldjes heeft ons nog niet helemaal overtuigd.
Zelf de demo van Balan Wonderworld checken? Dat kan vanaf nu, dan verschijnt de demo in de stores van PlayStation, Xbox, Steam en Switch. Balan Wonderworld verschijnt 26 maart voor de Switch, PS4, PS5, Steam, Xbox One en Xbox Series S|X

Populair Nieuws

Laatste Reacties