'Xbox Series X zal multiplatform games iets beter draaien dan PS5'

News
vrijdag, 03 april 2020 om 18:30
xbox series xf1637772091
Sony en Microsoft hebben allebei de specificaties van hun next-gen consoles bekendgemaakt en lijken daarmee aan elkaar gewaagd, met de Xbox Series X in het voordeel als het gaat om pure kracht. Volgens de ontwikkelaar van Quantum League zal dat verschil maar een beetje merkbaar zijn in multiplatform games.
Voor ontwikkelaars van multiplatform games is het altijd een belangrijke vraag hoe groot het verschil is tussen de consoles van Sony en Microsoft. Met een groot verschil zal de game immers of ondermaats zijn op één platform of juist niet aan de potentie voldoen op het andere platform.
Volgens Balthazar Auger, Lead Game Designer bij Nimble Giant Entertainment, zullen ontwikkelaars over het algemeen de performance van de game afstellen op de minder krachtige console. Dat laat de ontwikkelaar weten in gesprek met GamingBolt. De Xbox Series X zal dan ook met name alleen een klein voordeel krijgen als het gaat om framerate en resolutie als het gaat om multiplatform games.

Release van de PS5 en Xbox Series X?

Wanneer de Xbox Series X en PS5 precies uitkomen is nog niet bekend. Beide consoles staan gepland voor een release ergens voor de feestdagen, maar dat is een ruime periode. Velen denken bovendien dat de consoles uitgesteld moeten worden door het coronavirus en het lagere aanbod van onderdelen. Vooralsnog blijft 2020 de geplande releasedatum voor beide next-gen consoles.

Populair Nieuws