Wonderful 101 Remaster kickstarter in recordtijd gehaald

  PlatinumGames heeft gisteren een Kickstarter campagne gelanceerd rondom de remaster van de Wii U game Wonderful 101. Het doel hiervan is binnen enkele uren al gehaald. De Kickstarter campagne heeft binnen een dag al drie doelen bereikt!

  PlatinumGames

  Om de game te realiseren had PlatinumGames minimaal 50.000 dollar nodig. Met dat geld zou er een Switch release kunnen komen van de remaster. Nadat dit doel binnen 40 minuten behaald werd schoot de teller door naar de huidige stand, ruim boven de 500.000 dollar. Dit is genoeg voor een Steam en een PlayStation 4 release van Wonderful 101: Remake. Deze doelen werden binnen een recordtijd van enkele uren gehaald.

  De huidige stand van het project is meer dan 840.000 dollar. Daarmee is Wonderful 101: Remaster hard op weg naar de extra doelen van een Time Attack modus (gehaald bij 1 miljoen) en een speciale eerste missie(gehaald bij 1,5 miljoen). Om deze doelen te halen heeft de Kickstarter campagne nog 31 dagen de tijd.

  Wat is Wonderful 101?

  Wonderful 101 kwam in 2013 al uit voor de Wii U. De actiegame van Hideki Kamiya laat je met een groep superhelden door steden navigeren, op zoek naar mensen in nood. Nadat je mensen redt in de game kun je ze werven voor je groep en zo krachtiger worden. Onderweg kom je puzzels en vijanden tegen waarvoor de 'unite morph' - krachten van de superhelden nodig zijn. Hoe meer helden in je groep, hoe krachtiger je bent.

  De game was in 2013 niet zo populair als PlatinumGames hoopte en een nieuw deel van de franchise bleef uit. Na de game in de afgelopen jaren een paar keer geteased te hebben, komt deze eindelijk terug in de vorm van een Kickstarter. Het is niet de eerste keer dat een game terugkeert via een Kickstarter campagne. Het derde deel van Shenmue is bijvoorbeeld ook via Kickstarter tot leven gewekt.

  Wanneer Wonderful 101: Remaster precies uit moet komen is nog onbekend.

  Wonderful 101: Remaster

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.