Volgende grote markt gaat USB-C verplichten

News
vrijdag, 30 december 2022 om 17:30
iorange 1281041 1280f1672402589
Opladen via USB-C zal tegen maart 2025 verplicht zijn in de op één na grootste smartphonemarkt ter wereld: India. Het land onderzoekt ook een standaard oplaadoplossing voor smartwatches en fitnesstrackers.
Volgens een rapport van Business Standard moeten mobiele apparaten in India tegen maart 2025 USB-C gebruiken als de standaard oplaadpoort voor elektronische producten. Dit volgt op vergelijkbare wetgeving die is aangenomen door de Europese Unie, die vereist dat nieuwe smartphones en andere draagbare apparaten die binnen de EU worden verkocht, uiterlijk op 28 december 2024 USB-C moeten gebruiken om e-waste tegen te gaan.
De Indiase regering onderzoekt ook de mogelijkheid om een standaard oplader af te dwingen voor wearables zoals smartwachtes en fitnesstrackers. “De regering komt met twee veel voorkomende soorten oplaadpoorten voor mobiele telefoons en draagbare elektronische apparaten”, zegt Rohit Kumar Signh, secretaris van het ministerie van consumentenzaken. Er zijn geen details verstrekt over welk formaat zou kunnen worden gebruikt.

Draagbare opladers binnenkort ook in India

India passeerde de VS om in 2019 de op één na grootste smartphonemarkt ter wereld te worden en naar schatting gebruikt momenteel meer dan 95 procent van het land mobiele Android-apparaten. Terwijl de meeste Android-smarthphones al USB-C gebruiken, gebruiken iPhones nog steeds de Apple Lightning-poort. Apple heeft recent bovendien een aanzienlijke omzetgroei gezien in de regio waar het nu de iPhone 14 produceert. Apple verzette zich eerder tegen de pogingen van de EU om het bedrijf over te laten stappen op USB-C, maar heeft nu publiekelijk bevestigd dat het aan de nieuwe regels zal voldoen.
28 december is de deadline. Vanaf dat moment moeten alle nieuwe telefoons en tablets die op de Europese markt verschijnen een USB-C-aansluiting hebben. Dat betekent dat ook Apple zich eindelijk moet aanpassen.

Populair Nieuws