SteelSeries lanceert met de Rival 5 een gaming muis voor alle genres

News
dinsdag, 11 mei 2021 om 18:00
unnamed 2f1620748819
De afgelopen jaren heeft SteelSeries een heel scala aan gaming muizen uitgebracht, vaak met een duidelijk genre voor ogen. Met de nieuwe SteelSeries Rival 5 wil het bedrijf alleen een muis introduceren die perfect is voor alle gaming genres.
Als je op zoek bent naar een gaming muis, dan zal je er al snel achter komen dat fabrikanten de apparaten insteken op een specifiek doeleinde. Zo zijn er gaming muizen die zo licht mogelijk zijn gemaakt voor liefhebbers van FPS games, terwijl muizen voor MMO’s juist bijna een compleet toetsenbord op de zijkant hebben zitten.
Veel gamers spelen alleen niet één genre en om met elke game van muis te veranderen in niet bepaald ideaal - en ook nog eens een duur grapje. Om een gaming muis aan te bieden die van alle markten thuis is, komt SteelSeries daarom nu met de SteelSeries Rival 5. Dit nieuwe apparaat biedt namelijk genoeg knoppen binnen bereik van je duim voor MMO’s of MOBA’s - negen programmeerbare knoppen in totaal -, zonder in de weg te zitten tijdens een competitieve shooter als Valorant of Apex Legends.

Veel features voor een zacht prijsje

SteelSeries is één van de eerste fabrikanten die is gekomen met een comfortabel, maar ambidextrous ontwerp. Dat is ook goed terug te zien met de Rival 5, want de vorm zit als gegoten voor de hand. In tegenstelling tot de Rival 3 en Sensei is de nieuwe gaming muis alleen niet compleet ambidextrous en biedt het iets meer ruimte voor de duim aan de linkerkant.
Met de grote focus op competitieve shooters vandaag de dag worden gaming muizen ook steeds lichter en SteelSeries volgt die trend met de Rival 5. De muis is namelijk 85 gram ‘zwaar’ en heeft daarnaast een flexibele, stoffen kabel, om te voorkomen dat die in de weg gaat zitten tijdens het gamen. Voor het totaalpakket vraagt SteelSeries een opvallend lage prijs, want met 69,99 euro zit de Rival 5 in het laag- tot middensegment voor gaming muizen anno 2021.