Seksuele content verwijderd uit Resident Evil 4 VR

News
donderdag, 21 oktober 2021 om 16:30
resident evil 4 remakef1586250246
Deze week is Resident Evil 4 VR uitgekomen. Via de Oculus Quest 2 valt het hele horror verhaal nu in first person te spelen. Spelers kunnen alleen niet helemaal de originele beleving ervaren, want er is seksuele content verwijderd.
De aanpassingen die zijn gemaakt draaien rondom het karakter Ashley, de ontvoerde dochter van de president in Resident Evil 4 VR. In de game moet Ashley gered worden door hoofdpersoon Leon, en tussen de gesprekken van verschillende karakters zat zo nu en dan een paar seksuele opmerkingen. Deze seksueel getinte dialogen zijn nu uit de VR versie van de game verwijderd.
Een zin van personage Luis luidt bijvoorbeeld als volgt: “I see that the president’s equipped his daughter with ballistics too”. Hij zegt dit terwijl hij naar de borsten van Ashley kijkt. In de VR-versie van de 16 jaar oude game ontbreekt die zin. Een andere zin tussen Leon en Ashley die eruit gehaald is gaat als volgt: “So, after you take me back to my place, how about we do some overtime?” Spelers kunnen ook niet meer onder het rokje van Ashley kijken.

Waarom zijn deze aanpassingen gemaakt?

Facebook liet eerder weten dat dit gedaan is om aan de standaard van hedendaagse games te voldoen. In 2005 deed men niet zo moeilijk als het om sexuele content ging. De techgigant heeft daarom besloten om wat aanpassingen te maken samen met Capcom.
In de game Resident Evil 4 speel je als Leon en krijg je de opdracht om Ashley te bevrijden. Zij is namelijk ontvoert door een cult. Als Leon zijnde vecht je je een weg door allerlei gevaren, waarbij vooral zombies een probleem zijn. Eerder zijn er ook al nieuwe versies van Resident Evil 4 verschenen, waaronder heruitgaves in HD.

Populair Nieuws