PS5 fans nu al ontevreden over nieuwe feature

News
zaterdag, 11 maart 2023 om 10:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
De PlayStation 5 heeft gisteren een gloednieuwe update ontvangen. Met de PS5 update zijn tal van features toegevoegd, zoals de mogelijkheid om via Discord te praten met vrienden. Ook toont iedere game nu een progressiebalk waaraan je kunt zien hoe ver je bent in de game. Dat laatste zit bij vele PS5 fans alleen niet zo lekker.
Sommige fans zijn niet blij me de nieuwe PS5 update die afgelopen week is uitgebracht. Op Reddit is specifiek één fan boos op Sony voor het introduceren van een feature die je laat zien hoeveel progressie je hebt geboekt in het spelen van games. Wanneer je boven een titel hangt, is rechts in het startscherm een Game Progress-meter te vinden met daarachter het percentage van hoe ver je bent in de game.
Volgens de Reddit-gebruiker is het een spoiler om deze meter te tonen naast de game die je aan het spelen bent. Daardoor zie je namelijk hoeveel speelplezier je nog ongeveer te gaan hebt en dat vindt deze gebruiker een spoiler. Anderzijds denkt de Reddit-gebruiker niet per se dat de feature opgeheven moet worden. In plaats daarvan zou Sony een optie moeten brengen om deze meter te verbergen.

Is het een spoiler om te zien hoe ver je bent?

De reacties op deze fan die zijn ongenoegen uit over de nieuwe PS5 feature zijn niet mals. Er is veel verdeling over of het een spoiler is om te weten hoeveel progressie je hebt gemaakt in een game of niet. Bij boeken, films, series en podcasts zie je namelijk ook gewoon de progressie, dus waarom zouden games daarin niet op dezelfde manie werken? Zo vragen veel Reddit-gebruikers zich af onder de post.
Wat vind jij? Is de progressiebalk die als PS5 feature nu te vinden is een goede introductie? Laat het ons weten in de reacties hieronder!