Pathé Thuis brengt eerste corona-film 'Op gepaste afstand' uit

  Door de komst van het coronavirus moeten we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven en 1,5 meter afstand van elkaar houden. Het levert allerlei uitdagingen op over de hele wereld, maar ook inspiratie, zo blijkt. Pathé kondigt namelijk een nieuwe Pathé Thuis Original aan. ‘Op gepaste afstand’ is de eerste Nederlandse speelfilm die zich afspeelt tijdens de huidige crisis.

  Pathé

  De korte romantische film zal ongeveer 20 tot 25 minuten duren en is daarmee een korte speelfilm. Het verhaal in ‘Op gepaste afstand’ zal draaien om twee dertigers die elkaar tijdens de coronacrisis in de verlaten, zonnige straten van een stad treffen. Ze besluiten samen te gaan wandelen (op gepaste afstand) en op die manier leren ze elkaar beter kennen.

  De film is gemaakt naar een idee van Bart Willemsen en wordt geregisseerd door Jon Karthaus die eerder onder andere Nederlandse films als Bon Bini Holland 2 en Homies regisseerde. De producenten bij NewBe hebben de handen ineen geslagen om de productie onder aangepaste omstandigheden te maken en de richtlijnen van het RIVM na te leven tijdens het draaien. De film is uiteindelijk met toestemming van de gemeente in slechts drie dagen opgenomen.

  Gratis voor iedereen

  ‘Op gepaste afstand’ is niet zomaar een film, maar een initiatief voor de filmindustrie. De productie van films heeft flink te lijden onder de coronacrisis. Thomas van de Weerd, mede-eigenaar van Pathé Thuis, spreekt dan ook alle lof uit voor deze productie. Hij is er dan ook trots op dat deze productie beschikbaar gesteld kan worden op Pathé Thuis.

  Vanaf 19 mei is Op gepaste afstand gratis te bekijken op de streamingdienst. Wie precies de leden van de cast zullen zijn, wordt op 7 mei bekendgemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.