Overpass 2 biedt de ultieme off-road ervaring

News
zondag, 10 september 2023 om 10:00
overpass2 screenshot utv 03f1694012469
Wie fan is van off-road racen kan dit jaar nog uitkijken naar Overpass 2. In de game ga je met verschillende voertuigen aan de slag om over verschillende disciplines de beste off-road coureur te worden.
Off-road racen is een spectaculaire discipline in de autosport. De meest bekende tak is rally, maar er zijn nog veel meer off-road activiteiten te beleven in de wereld van het racen. In Overpass 2 mag je met enkele van deze disciplines aan de slag en de diepgang van de game zal fans van off-roading zeker tevreden stellen.
Zo zitten er niet alleen officiële voertuigen in die afkomstig zijn uit officiële competities, maar is ieder detail van je voertuig ook aan te passen. In Overpass 2 zitten zelfs de onderdelen die in de echte wereld in de verschillende disciplines gebruikt worden. Ieder onderdeel heeft weer zijn eigen kenmerken en zal je voertuig op een andere manier laten gedragen.

Heuvels beklimmen

Het vorige deel kreeg in de recensies veel kritiek omdat de game een matige simulatie was van off-road rijden. Dat lijkt met dit deel grotendeels opgelost te zijn. Overpass 2 is groter, beter en gebruikt meer variabelen om het rijden door modder en heuvels zo accuraat mogelijk te maken.
In Overpass 2 is er ook een nieuwe modus te vinden. Zo kan je nu deelnemen aan de discipline Hill Climb. Dit is een vorm van off-road racen die vooral populair is in de Verenigde Staten waarbij coureurs een eigen auto bouwen om over rotsachtig terrein een heuvel te beklimmen. Deze voertuigen hebben iets minder aanpassingsmogelijkheden dan de UTV’s en ATV’s in de game, maar Hill Climb is wel ontzettend leuk en uitdagend om te spelen.
Als je graag met Overpass 2 aan de slag wil, dan hoef je ook niet heel lang meer te wachten. De game staat namelijk gepland voor 19 oktober op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.