Originele versie Dragon Quest 11 offline gehaald door Square Enix

News
maandag, 07 december 2020 om 12:00
dragon quest xi release voor europa op 4 september 129027 1
Afgelopen vrijdag is Dragon Quest 11 S: Echoes of an Elusive Age uitgekomen. Een heugelijke dag voor fans van de serie, maar Square Enix heeft alle de woede van spelers op de hals gehaald. De originele versie van Dragon Quest 11 is nu namelijk offline gehaald.
Het is tegenwoordig geen wonder om een speciale versie van een game gelanceerd te zien worden. Van Game of the Year-editions met alle DLC erbij inbegrepen tot aan geremasterde versies met mooiere graphics en andere verbeteringen. Dragon Quest 11 heeft die behandeling nu ook gekregen op 4 december met de lancering van de S-versie.
Sinds de release is er alleen wel iets opvallends gebeurd. De originele versie van Dragon Quest 11 is namelijk in online winkels nergens meer te koop, zoals de PlayStation Store, Microsoft Store en Steam. Op de game-pagina van laatstgenoemde is te lezen dat de game offline is gehaald ‘op verzoek van de uitgever’. Daarmee is een game die eerst afgeprijsd was, nu alleen te koop voor 40 euro.

Waarom zijn de fans boos?

De prijsverhoging is bovendien niet de enige reden waarom fans boos zijn om de beslissing van Square Enix. De S-versie van Dragon Quest 11 is namelijk een speciale versie, die meer content dan het origineel bevat en ook een aantal verbeteringen kent. Niet alle spelers ziet de grafische verandering alleen als een verbetering en prefereren het origineel.
Eigenaren van Dragon Quest 11 op de digitale platformen kunnen gewoon de originele versie blijven spelen. Heb je die versie in je bezit en wil je upgraden naar de S-versie, dan is dat alleen niet mogelijk. In dat geval zal je gewoon de volle 40 euro moeten betalen.

Populair Nieuws