Online wedden: hoe online gokken modern gamen vormgeeft

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 8:30
pexels soumil kumar 735911f1620120564
Let op: om dit artikel te lezen moet je 24 jaar of ouder zijn!
Het gamen van vandaag wordt steeds meer online gericht. Waar je vroeger nog vooral in je eentje aan het spelen was, worden nu hele online communities gevormd rondom een game. Deze communities hebben ervoor gezorgd dat competitief gamen steeds populairder werd en het esports fenomeen ontstond. De opkomst van esports had tot gevolg dat bookmakers die online wedden op sport aanbieden, ook de optie aanboden om te wedden op Call of Duty of League of Legends toernooien. Esports heeft een ontzettende vlucht genomen de afgelopen jaren en het online wedden op competitief gamen des te meer. In dit artikel geven we je inzicht in hoe online wedden op esports het gamen heeft veranderd.

De historie van esports

Esports lijkt iets wat in de afgelopen jaren pas is opgekomen, maar in werkelijkheid stammen de eerste esports wedstrijden uit het begin van de jaren ‘70. In 1972 werd een wedstrijd gehouden voor de game Spacewar op de Amerikaanse universiteit Stanford University: esports was geboren. De jaren ‘90 waren de jaren van de all-time klassiekers Spacecraft, Counterstrike en Warcraft en na het jaar 2000 nam esports pas echt een vlucht. Rond de millenniumwisseling begonnen mensen ook voorzichtig de eerste weddenschappen, die eerst tussen spelers en fans werden gemaakt. Een decennium later kwam esports pas in beeld bij bookmakers. Tot die tijd was esports nog niet erg populair onder het grote publiek en werd vooral gevolgd door liefhebbers. Dit veranderde echter nadat bookmakers de toernooien omarmden.

Groeiende populariteit

Vanaf 2010 begonnen grote toernooien en competities aanzienlijke prijzengelden aan te bieden. Deze investeringen trokken niet alleen meer fans en spelers, maar ook gokbedrijven aan. Officiële gokbedrijven gaven je nu de optie om niet alleen op normale sportwedstrijden te wedden, maar ook op spellen als League of Legends, CS:GO en Dota 2. Dit versterkte de betrokkenheid van fans en gaf de sport een flinke economische stimulans. Hierdoor werd esports als serieuze optie gezien voor veel gokkers en fans.

Invloed op gamen, fans en spelers

De aanwezigheid en groei van gokken op esports heeft een flinke invloed gehad op de spel cultuur en spelers in het algemeen. Het competitieve karakter van esports krijgt een extra dimensie door gokken en kan ervoor zorgen dat fans nog meer betrokken zijn bij wedstrijden. Dit heeft weer invloed op de manier hoe spelers het spel beleven. Daarnaast wordt door de aanwezigheid van online gokken, een groter publiek aangesproken waardoor de sport alleen maar meer blijft groeien.

Technologische innovatie en toekomstperspectieven

De voortdurende technologische vooruitgang, waaronder blockchain technologie, VR en AI, belooft de toekomst van zowel esports als gokken te vormen. Er worden al spellen op de blockchain gehost waar spelers direct geld mee kunnen verdienen. Bovendien komen de bookmakers die crypto betalingen accepteren als paddenstoelen uit de grond. Virtual reality geeft ons een kijkje in hoe de toekomst van competitief gamen eruit kan komen te zien. Zitten we in de toekomst met zijn allen met een bril op in de woonkamer het WK League of Legends te volgen? Zijn bookmakers volledig geïntegreerd en kun je live op deze wedstrijden wedden? De toekomst zal het uitwijzen.

Conclusie

Kortom, esports is booming en zal de komende jaren alleen maar meer blijven groeien. Online wedden op esports heeft een flinke bijdrage geleverd aan de groei van competitief gamen in het algemeen. Door de bookmakers die esports aan begonnen te bieden heeft de sport een flinke boost in aandacht gekregen en hierdoor een aanzienlijke economische groei doorgemaakt. Dit heeft als gevolg dat er nu niet meer alleen naar gamen als tijdverdrijf wordt gekeken, maar kan dienen als een lucratieve carrière-optie voor jonge, ambitieuze gamers. De toekomst zal wijzen waar het plafond van esports en het wedden erop zal liggen. Voorlopig blijft het nog even verder groeien.

Populair Nieuws