Norris geeft adrenaline de schuld van uitspraken over Verstappen

News
donderdag, 04 juli 2024 om 12:00
max verstappen lando norris gp spanje 2024
De gemoederen na de crash tussen Max Verstappen en Lando Norris zijn een beetje gaan liggen. De Brit geeft nu aan dat hij spijt heeft van zijn opmerkingen na de chaotische race.
Het zat er al een paar rondes aan te komen, maar tijdens ronde 64 kwamen de auto’s van Max Verstappen en Lando Norris daadwerkelijk tegen elkaar tijdens de GP van Oostenrijk. Het leek een onschuldig tikje te zijn, maar het zorgde voor een lekke band bij beide coureurs. En het had veel chaos tot gevolg, toen Verstappen en Norris op drie banden probeerden terug te komen naar de pitstraat.
De wereldkampioen was na afloop koelbloedig. Hij wilde eerst rustig de beelden zien, voordat hij met een uitspraak over de situatie zou komen. Dat was alleen niet het geval voor Norris.
De Brit was duidelijk aangeslagen door het incident en zei dat hun vriendschap wel eens een deuk zou kunnen oplopen als Verstappen zich niet verontschuldigde. Ook zou hij in dat geval minder respect hebben voor de Nederlander.
Een aantal dagen later heeft Norris spijt van zijn uitspraken. Dat laat hij weten in gesprek met de BBC.

“We gaan er natuurlijk verder met elkaar over praten, want ik denk dat dat het juiste is om te doen. Ik denk dat het wel goed komt tussen ons. Dat komt, zoals we al zo vaak hebben gezegd, doordat we nog steeds respect voor elkaar hebben. Ik ga het niet door zoiets zomaar opblazen. Mijn adrenaline heeft waarschijnlijk tot een paar opmerkingen van me geleid. Ik denk niet dat alles wat ik zei klopte.”

- Lando Norris

Volgend duel op de planning?

Mogelijk zullen de coureurs elkaar weer tegenkomen op de baan aankomend weekend tijdens de GP van Groot-Brittannië. Sinds de GP van Miami zit er namelijk maar weinig verschil tussen Norris en Verstappen en op Silverstone deed McLaren vorig jaar al goede zaken. Het is alleen dan wel de vraag of het weer uitloopt op een crash of dat de coureurs zich deze keer wel kunnen gedragen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties