'Nintendo Switch had in Japan haar beste maand ooit in juni'

News
vrijdag, 07 juli 2023 om 11:30
nintendo switch g0121fff7b 1920f1671721885
De Switch">Nintendo Switch is dit jaar zes jaar oud geworden en velen roepen Nintendo al op om een volgende console uit te brengen. Toch lijkt het er op dat de hybride console nog een lang leven voor zich heeft. De Switch heeft namelijk zijn beste maand ooit in juni gehad in Japan.
Zo stelt Nikkei. Het apparaat van Nintendo zou meer dan 380.000 keer verkocht zijn in juni 2023, wat bijna 68 procent hoger is dan precies een jaar eerder. Het lijkt er daardoor op dat de Switch later dit jaar in Japan de mijlpaal van 30 miljoen verkochte exemplaren gaat halen.
De toegenomen verkoopcijfers hebben waarschijnlijk te maken met de lancering van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom in mei en de Nintendo Direct die een maand later werd uitgezonden. Daar werd onder andere een gloednieuwe 2D-Mario game uit de doeken gedaan: Super Mario Bros. Wonder.

Nintendo Switch verkoopcijfers kunnen records breken

Als de Switch haar verkoopcijfers doorzet is de kans aanwezig dat de console volgend jaar zowel de Game Boy als de Nintendo DS overstijgt qua verkoopcijfers. Mocht dat lukken, is de Switch in Japan de best verkopende console aller tijden. Als de hybride van Nintendo dat wereldwijd wil doen, moeten er nog grofweg 30 miljoen exemplaren over de toonbank. De PlayStation 2 staat namelijk momenteel bovenaan met 155 miljoen verkochte exemplaren.