Nieuwe features voor PS5 controller gelekt?

News
vrijdag, 29 mei 2020 om 10:30
dualsense sidef1586356810
Hoewel de PS5 controller nog niet eens op de markt is, ziet het er naar uit dat er nu al nieuwe features van de controller zijn gelekt. Een nieuw patent (via Inverse) hint naar twee nieuwe mogelijkheden die de controller gaat krijgen. Zo staan extra knoppen en een nieuwe manier van laden op de planning als we het patent mogen geloven.
Naast de eerder aangekondigde haptic feedback lijkt de PS5 controller kort na de lancering ook twee nieuwe features te krijgen in de vorm van een Back Button Attachment die twee extra knoppen toevoegt aan de controller. Een soortgelijke accessoire werd laat in het leven van de PS4 geïntroduceerd.
Het nieuwe patent betreft dan ook een geüpdatet versie van de eerdere Back Button Attachment, maar heeft voor de PS5 controller nog een tweede functie. Het geüpdatet patent maakt het namelijk ook mogelijk voor de controller om draadloos op te laden. Het patent beschrijft de functie als volgt:
De accessoire zelf zou in theorie dus oplaadbaar zijn wanneer deze op een draadloze oplader zou liggen. De vraag is alleen of het patent daadwerkelijk de winkelschappen gaat zien. Niet ieder patent wordt namelijk uitgewerkt tot een product dat je in de winkel kunt kopen. Voor de Back Button Attachment was dit natuurlijk wel het geval, dus de kans is zeker aanwezig dat de PS5 controller dezelfde upgrade krijgt.