Nieuwe openingsanimatie voor first party PS5 games onthuld door Sony

News
woensdag, 13 mei 2020 om 13:15
ps5 logof1595431328
Sony heeft een nieuw PlayStation Studios-merk aangekondigd dat in de toekomst gebruikt zal worden voor exclusive games. Met deze animatie laat Sony weten dat de games van interne ontwikkelaars komen.
De verschillende studio's van Sony bestaan ​​al technisch onder de Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-organisatie (die een eigen logo heeft), maar de nieuwe branding is eenvoudiger en meer gericht op het PlayStation-merk. De ontwikkelaars die hieronder vallen zijn: Polyphony Digital (Gran Turismo), Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us), Insomniac Games (Spider-Man), Santa Monica Studio (God of War), Media Molecule en Sucker Punch (inFamous, Ghost of Tsushima).
De nieuwe huisstijl is voor Sony ook een manier om onderscheid te maken tussen exclusive first party games en die van Microsoft, die hun eigen overkoepelende Xbox Game Studios-branding en logo hebben om first party titels voor Xbox consoles te benadrukken.

Openingsanimatie

De openingsanimatie van Marvel Studios lijkt op de iconische PlayStation-knoppictogrammen, die zijn bedekt met personages uit first party games zoals Uncharted, LittleBigPlanet, God of War, Ratchet & Clank, Horizon Zero Dawn en The Last of Us.
De nieuwe animatie zal verschijnen in verschillende vormen aan het begin van games, trailers en commercials die dit najaar beginnen. Dat betekent dat aankomende PS4-games zoals The Last of Us: Part II of Ghost of Tsushima nog niet zijn voorzien van de nieuwe branding.