Netflix past telefoonnummer in Squid Game aan

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 14:00
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
Het telefoonnummer dat in de populaire Squid Game serie verwerkt zit, is ontzettend vaak gebeld. Het bleek dat dit nummer een echt nummer is. Netflix heeft laten weten dat ze hier wat aan gaan doen.
Het is je vast niet ontgaan, de serie Squid Game. Eerder kwam al voorbij dat het nummer wat in Squid Game wordt gebruikt een echt nummer is. De anonieme man achter het nummer liet weten dat hij niet meer normaal zijn leven kan lijden, en dat hij honderden telefoontjes van over de hele wereld krijgt. Dat is natuurlijk lastig, want als je om de minuut gebeld wordt, is gebruik maken van je telefoon ook geen optie meer. Het nummer is overigens ook goed te zien in de trailer van Squid Game.
Netflix liet eerder aan Reuters weten dat het niet de bedoeling was om een echt telefoonnummer in de serie te verwerken. Netflix en productiebedrijf Siren waren onder de veronderstelling dat het een half nummer was, een nummer dat niet in gebruik is. Toch is het apart dat het nummer in de show zit, want blijkbaar hebben de makers nooit getest of het een echt telefoonnummer is.

Hoe wordt dit nu opgelost?

Netflix heeft zijn excuses al aangeboden, en is met de man aan het overleggen hoe ze dit het beste op kunnen lossen. Om te beginnen heeft Netflix in ieder geval alvast aangekondigd dat ze het nummer uit de show gaan editen. Waarschijnlijk zullen ze het vervangen voor een nep nummer.
Volgens Netflix is Squid Game de eerste Zuid-Koreaanse serie die het zo goed doet op de streamingdienst. Netflix wilt de serie daarom ook nog niet van haar platform afhalen, en besluit daarom om elke scène waar het telefoonnummer in zit aan te passen.

Populair Nieuws