Microsoft zoekt meer studio's voor Xbox Game Studios

News
woensdag, 28 oktober 2020 om 8:30
xbox game passf1628271615
Microsoft heeft al een heel aantal ontwikkelaars onder haar vleugels, maar zoekt nog altijd naar nieuw talent om over te nemen. De zoektocht naar studio's voor overname richt zich de komende tijd op het voeden van de Xbox Game Pass bibliotheek.
Dat meldt Phil Spencer, hoofd van Xbox, in een interview met GameReactor. Hij geeft hierbij aan dat hij vindt dat Game Pass moet blijven groeien en dat Microsoft de dienst daarvoor moet blijven voeden met nieuwe studio's. Hij verwacht dan ook dat er de komende tijd meer studio's onderdeel van de Xbox Game Studios zullen worden.
Wat betreft de missende content in de Game Pass bibliotheek, heeft Spencer ook een mening. Hij vindt dat er vooral 'casual content met een breed bereik' toegevoegd moet worden. De studio heeft nu een aantal casual franchises zoals Minecraft, maar dit is volgens Spencer nog niet echt een sterk punt van Game Pass. Daarnaast zou hij meer singleplayer games willen zien in het aanbod.

Al behoorlijk wat studio's onder het Xbox Game Studios label

Microsoft heeft de afgelopen jaren al behoorlijk ingeslagen wat betreft studio's die onder het Xbox Game Studios label vallen. Zo nam de consolemaker Obsidian en Double Fine al over en, meer recent, Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda en id Software. Hiermee vallen franchises als DOOM, Dishonored, Fallout en Wolfenstein voortaan onder de Xbox Game Studios