Max Verstappen mag met nieuwe motor scheuren in Japan

News
vrijdag, 22 september 2023 om 9:30
max verstappen gp japan 2023 vt1f1695366995
Max Verstappen hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over een defecte motor aankomend weekend. Voor de GP van Japan krijgen de Nederlander en teamgenoot Sergio Perez namelijk een nieuwe motor.
Het team van Red Bull Racing wil de GP van Singapore snel achter zich laten, met een relatief zeer slecht resultaat. De verwachting is ook niet dat de slechte resultaten zich doortrekken en de coureurs willen dan ook weer domineren in Japan.
Daar helpt het team ook een handje aan mee. Max Verstappen en Sergio Perez krijgen namelijk allebei een nieuwe motor voor de GP van Japan. Dat betekent overigens niet dat ze een gridstraf aan hun broek zullen krijgen, beide coureurs zitten namelijk nog aan de maximaal toegestane motoren per seizoen.
Red Bull is niet de enige die kiest voor een nieuwe motor in Suzuka. Ook Lewis Hamilton, Oscar Piastri, Lance Stroll, Fernando Alonso en Logan Sargeant worden getrakteerd op een nieuwe krachtbron. Ook zij zitten allemaal nog binnen het limiet.

Verstappen weer bovenaan

De regerend wereldkampioen heeft meteen in Japan laten zien dat de GP van Singapore een uitzondering was. Verstappen heeft namelijk in de eerste vrije trainingen op vrijdag direct indruk gemaakt. In VT1 was de Nederlander maar liefst zes tienden sneller dan nummer twee Carlos Sainz.
In VT2 kwam de concurrentie wel iets dichterbij, maar er zit alsnog een flink gat tussen Verstappen en de rest. Charles Leclerc moest namelijk drie tienden toegeven op Verstappen. Het gat met Perez is wel erg opvallend. In VT1 was Verstappen 1,3 seconden sneller en in VT2 een seconde.