Lucasfilm kondigt nieuwe Star Wars tijdperk aan

News
dinsdag, 25 februari 2020 om 10:41
starwars 200225 093654f1582623564
Er gaan nieuwe Star Wars-verhalen komen die plaats zullen vinden tijdens The High Republic. Deze periode speelt zich tweehonderd jaar voor de Skywalker saga en de series af.
Hiermee is een nieuwe fase voor Star Wars aangebroken. In 2019 eindigde de saga met de komst van The Rise of Skywalker en werd er gewerkt aan nieuwe verhalen in het universum. In deze ‘nieuwe’ fase is The Republic op zijn hoogtepunt, terwijl de Jedi-orde ook actief is.
Ga er maar vanuit dat er veel ontdekkingsverhalen en nieuwe culturen in kaart worden gebracht. The High Republic gaat de Jedi als bewakers van rechtvaardigheid en vrede afbeelden. Deze "nieuwe" fase was voor zowel The Republic als voor de Jedi een geweldig tijdperk.
Voor het nieuwe tijdperk The High Republic zijn al vijf dingen gepland, namelijk een young adult-boek genaamd Into The Dark, twee stripboekreeksen, het kinderboek A Test of Courage en tot slot de novelle The Light of the Jedi. De strips krijgen de titels The High Republic en The High Republic Adventures. The High Republic strip zal gemaakt worden door Marvel.
The High Republic lijkt een lang termijn project te zijn, maar vooralsnog zijn er geen films bekend gemaakt. Lucasfilm noemt dit “de eerste golf” en zal er later meer volgen. The High Republic kan voor Star Wars een groot overkoepelend universum worden, waarin veel nieuwe personages verschijnen en veel verhalen verteld worden.